Zijn dit genitiale wratten?

Online ZorgZus
  • #1

    Dag allemaal. 5 weken geleden vaginale seks gehad met condoom.
    Ik heb nu echter sinds een week van die rode plekken boven mijn penis.
    Ze zijn rood verheven en smeer er dermovate op zonder resultaat. Nog niet echt een bloemkool structuur ofzo , hoe snel groeit zo'n wrat.

    Bijlagen:
    Reageer
    #2

    Heel moeilijk om te zeggen. Genitale wratten zijn doorgaans echt van die typische bloemkool-achtige wratjes. Mogelijk is dit een voorstadium, maar dat is niet goed te beoordelen. Ik zou het even aanzien, maar er wel voorzichtig mee zijn dus niet krabben of scheren voor alle zekerheid. ALs het niet verdwijnt of erger wordt naar de huisarts.

    Reageer
    #3

    Nog even een vraag. Mijn hele penis geïnspecteerd en overal op penis en balzak zie ik heel veel van dit soort bultjes zie foto. Zijn dit wratten of van die talgklieren?

    Bijlagen:
    Reageer
    #4

    Je moet bij verdenking van (genitale) wratten oppassen met het "inspecteren" van je penis. Als het wratten zijn, dan kan je het virus met je vingers verspreiden waardoor het erger wordt.

    De bultjes op de tweede foto zijn Fordyce spots: vergrote talgklieren van de huid van de geslachtsdelen. Dat is normaal, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken.

    Reageer
    #5

    Ik zal uitkijken.

    Maar over de tweede foto. Die Fordyce kunnen er veel zijn?

    En klopt het dat genitale wratten zonder behandeling vaak na 2 jaar alsnog vanzelf verdwijnen?

    Ik heb eens gevraagd bij sense soa. Volgens hun worden er gemiddeld 50.000 diagnoses per jaar van genitale wratten gesteld bij de huisarts. Echter zouden er maar bij rond de 1 op de 100 mensen ook echt wratten zichtbaar zijn. Dus het aantal mensen die het genitale wratten virus bij zich draagt word nog veel groter geschat.

    Als dit klopt betekend dat dan niet dat extreem veel mensen dit ooit hebben opgelopen?

    Reageer
    #6

    De penis en balzak kunnen er vol mee zitten

    Er zijn ook heel veel mensen met het virus...

    Reageer
    #7

    Gewoon talg, don’t worry

    Reageer
Reageer op: Zijn dit genitiale wratten?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief