Daten genitale wratten

Online ZorgZus
  • #1

    Dag allemaal,
    Iets waar ik tegen aan loop is het dagen na dat ik genitale wratten heb gehad.
    Ik ben er voor nu van af.
    Maar ik ben bang dat als ik op date ga ik het niet durf te zeggen.
    Is dit iets wat je moet aankondigen voordat je met iemand naar bed gaat of niet?
    Ben ook bang dat iemand er na een paar dates naar zal vragen of ik ooit een soa heb gehad en dan dit moet vertellen.
    Hoe pakken jullie dit aan en wat geeft jullie rust in jullie hoofd? Ik heb veel aan de lichamelijke tips hier. Maar ben ook heel benieuwd hoe jullie dit mentaal aan pakken.
    Heel vaak vergeet ik het ook gewoon hoor maar als ik er aan denk voel ik mij gelijk zo onwijs vreselijk en sluit ik mij het liefst op. Heb ook nogsteeds last van de schade na de aldara creme dus ik ervaar soms ook nog pijn tijdens zelfbevrediging laatstaan seks.

    Reageer
    #2

    Ik vind dat je het voor jezelf veel te moeilijk maakt.

    "als iemand er naar vraagt moet ik dit vertellen" -> wie zegt dat? vind je dat zelf?

    Kijk, wanneer jij een actieve en besmettelijke soa hebt, dan zou ik zelf geen seks hebben. Het het naar een ander niet zo netjes. Ik vind het nogal genant om te zeggen, dus dan maar geen seks. Vind ik dan.

    Maar je bent er nu toch vanaf? Dan zie ik geen enkele reden om hier iets over te zeggen. Je gaat toch ook niet vertellen dat je vorige maand griep hebt gehad, of hoofdpijn?

    Wat mij betreft is dit niet relevant.

    Het geeft mij rust in mijn hoofd wanneer ik voor mezelf weet wat mijn grenzen zijn. En daar sta ik voor. En als iemand er direct naar zou vragen, dan zou ik reageren zo van: als je bang bent dat je iets oploopt, dan kan ik je geruststellen. Maar mijn hele medische doopceel lichten, vind ik een beetje te vroeg nu. Je mag wat mij betreft ruimte voor jezelf hebben. En daar horen ook dit soort geheimen bij. Geheimen klinkt wat zwaar trouwens. Het zijn gewoon dingen die je in je leven hebt meegemaakt, en die voor het hier en nu niet relevant meer zijn.

    Jouw laatste zin lezend vraag ik me af of je er nu al klaar voor bent. Maar dat kan je alleen zelf beoordelen.

    Reageer
    #3

    Er vanaf zijn kan haast niet, maar je kan gelijk hebben. Over het algemeen verdwijnt het virus niet, ze zijn er alleen nog niet helemaal zeker over.

    de kans dat er toch een klein wratje aanwezig is die je (nog) niet ziet is aanwezig.

     

    gewoon eerlijk zijn, een persoon houd van je hoe je bent.

    Reageer
    #4

    Ik heb dit destijds besproken met de gynaecoloog. Hij zei dat als er 6 maanden geen klachten zijn het virus in de meeste gevallen opgeruimd is. Er zijn gevallen bekend waarbij er later toch klachten optreden, maar dat zijn uitzonderingen en zouden ook herbesmettingen kunnen zijn. Bovendien kan dit ook gebeuren als iemand nooit enige klachten heeft gehad. Hij gaf zodoende aan dat na 6 maanden klachtenvrij er geen meldingsplicht meer is en de kans op besmetting van een ander zeer gering is. Je kan dus zelf de keuze maken als het zo lang geleden is.

    Zelf heb ik besloten het wel te delen, omdat ik het prettig vind open te zijn over mezelf en mijn verleden. Andersom vind ik die eerlijkheid ook prettig.

    Je kan de aflevering hierover kijken van Soawkward waar een gespecialiseerde gynaecoloog soortgelijke info deelt als ik hier heb geschreven.

    Reageer
    #5

    Hier worstel ik ook heel erg mee..
    Ik loop er al 2,5 jaar mee rond en ik zit eronder(stuk of 10 nu)..
    Alles al geprobeerd, bevriezen, zuur erop, wegsnijden, crèmes, vaccinaties..
    Het gaat maar niet weg en ik heb er ook littekenweefsel van op mijn geslacht..
    Ik voel alleen maar schaamte en onbegrip en het is zelfs zo erg dat daten een No go is geworden.. De woorden SOA en genitale wratten zijn al afschrikkend en voelen vies aan, ik voel me ook vies..
    Hoe doorbreek ik dit patroon? Hoe vertel ik het aan een ander? Wat moet ik zeggen? Of juist niet? De dokter heb ik al meermalen gevraagd hoe daarmee om te gaan maar die kijken alleen klinisch naar je en doen aan symptoombestrijding? Iemand een advies? Aardig desperate..

    Reageer
    #6

    "maar die kijken alleen klinisch naar je en doen aan symptoombestrijding?" Ze kunnen helaas niet anders want er zijn geen andere behandelmethoden. Het lichaam zal het virus zelf moeten opruimen.

    Reageer
    #7

    Ik heb mijn wratjes laten wegvriezen. Wat er overblijft is een klein beetje littekenweefsel, de wratjes zaten op de venusheuvel. Hoe groot is nu het risico nog om iemand te besmetten? Condooms hebben geen zin, op de penis zit niets.

    Reageer
    #8

    Dan is het risico wel heel erg klein

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Daten genitale wratten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief