Chlamydia jarenlang latent aanwezig

Online ZorgZus
  • #1

    Ik kreeg van de ene op de andere dag last van verschrikkelijke jeuk aan mijn penis, voortdurende aandrang om te plassen en steeds het gevoel dat ik na het plassen, wat branderig aanvoelde, nog niet uitgeplast was. Dus naar de huisarts en die stelde vast dat het chlamydia was. Dat leek mij heel gek, want ik ben al meer dan twintig jaar getrouwd, ga niet vreemd en kan me dat van mijn vrouw ook niet voorstellen.
    De huisarts zei dat het kon dat de chlamydia al die jaren latent bij mij aanwezig geweest was en zich nu pas openbaarde. Een erfenis van vroegere sekspartners van voor mijn huwelijk, zei hij. Of van vroegere sekspartners van mijn vrouw. En dat terwijl ik net al zes weken geen seks had gehad omdat mijn vrouw in het ziekenhuis had gelegen. Ik heb een antibioticakuur gekregen en daarmee ben ik van de chlamydia afgeholpen. Mijn vrouw heeft zich daarna ook laten testen, maar zij bleek het niet (meer) te hebben, volgens de dokter omdat de chlamydia wellicht eerder al door antibioticakuren was gedood die zij voor andere aandoeningen had gehad. Bijna niemand wil me geloven als ik dit verhaal vertel. Dus ik vraag me af: zijn er meer mensen met een latente chlamydia die zich pas veel later openbaart?

    Reageer
    #2

    Wat ben ik blij dat jij je verhaal verteld. Bij mijn was het nog veel gekker. Ik testte bij de dokter positief op chlamydia, gonorroe en syfilis. En ik woon al 15 jaar gelukkig samen, neuk nooit buiten de deur en mijn vrouw ook niet. Volgens de dokter moest ik of zij toch vreemd gegaan zijn, want anders krijg je geen soa. Hij verwees me ook nog door naar de ggd om een hiv-test te laten doen. Pas drie maanden later. Anders had het geen zin, zei de dokter. De dokter bij de ggd geloofde me gelukkig wel. Hij zei dat soas soms jarenlang lantent aanwezig zijn, maar dat meer dan negentig percent van d'r dokters dit niet geloofd. Ik wacht nou nog op de uitslag van mijn hivtest. Wist niet dat dit allemaal kon.

    Reageer
    #3

    Het klopt inderdaad, dat chlamydia, gonorroe en syfilis latent aanwezig kunnen zijn en pas na langere tijd actief worden.

    Reageer
    #4

    Vreemd, maar voor Syfilis zou je toch wel een zweer gehad moeten hebben? De andere twee zou ik me kunnen voirstellen.

    Reageer
    #5

    Latente lues (lues latens) is het stadium waarin de huidafwijkingen al verdwenen zijn, er zijn geen klinische verschijnselen, wel is de luesserologie positief.
    Latente lues treedt op tussen de secundaire en tertiare stadium. Dat is in de regel als de huidafwijkingen worden verwaarloosd(niet als zodanig worden erkend) en er geen behandeling is ingezet.

    Reageer
    #6

    Ik had vorig jaar ook ineens chlamydia. Terwijl ik naar de dokter ging omdat ik dacht dat ik vaginose had. Mijn man en ik waren toen al achttien jaar bij elkaar en hij is de enige met wie ik zonder condoom gemeenschap heb gehad. Toen ik de assistente belde voor de uitslag, sloeg de diagnose chlamydia in als een bom. Had  bij mij bedrogen? De grond zakte onder mijn voeten weg. Maar ook mijn huisarts zei dat mijn man het kan hebben opgelopen van een van zijn vroegere partners en dat het inderdaad zo lang kan sluimeren. Ik vind het nog steeds soms lastig, maar ik probeer me aan die mogelijkheid vast te houden. Fijn om te lezen dat het ook anderen overkomt. Niet fijn voor jullie natuurlijk, maar misschien fijn voor jullie om te lezen dat het ons ook is overkomen. We zijn nog bij elkaar trouwens.

    Reageer
    #7

    Wat ben ik blij om dit tegen te komen. Ik ben er gisteren achter gekomen dat ik chlamydia heb omdat ik een spiraal wilde laten plaatsen. Ik ben al 14 jaar bij dezelfde man en hij is de enige waarmee ik gemeenschap heb (gehad). Ofwel hij heeft mij bedrogen ofwel we hebben last van latente chlamydia lees ik bij jullie. Ik hoop het laatste.. hij beweert hoog en laag niet vreemd te zijn gegaan.

    Reageer
    #8

    Ik moet je teleurstellen. Chlamydia is nooit langer dan 4 jaar bij een vrouw in het lichaam gebleven en bij mannen is het vrijwel nooit 1 jaar. Als je typische klachten krijgt(opeens veel meer en andere afscheiding bij vrouwen en bij mannen typische ochtend druppel(ook overdag maar vaak minder duidelijk) en branderig gevoel in de plasbuis. Dan is het max 3 weken geleden dat je geïnfecteerd bent geraakt. Als je geen klachten hebt(of gehad hebt) kan het ongeveer bij een vrouw 4 jaar aanwezig zijn.(maar meestal is het dan al geklaard door het lichaam) heeft men echt een swab genomen of heb je een bloedtest gehad? Als je ooit geïnfecteerd geweest bent, zul je de rest van je leven antilichamen hebben in je bloed, maar de infectie kan al jaren weg zijn.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik ben blij dat ik dit topic tegen ben gekomen. Ik kreeg vorig jaar een onderzoek bij de Gynaecoloog in verband met een spiraaltje. Bij het onderzoek kwam er ook uit dat ik een chlamydia heb gehad. Was niet meer actief.Ik ben 32 en al 6 jaar samen met mijn man waar we een kindje uit hebben van 5.

    Dit heeft er voor gezorgd dat ik heel erg ging twijfelen over hoe dit kon. De gynaecoloog gaf aan dat dit van voor onzerelatie kon zijn. De antistoffen gaven aan dat ik het dus wel heb gehad. Want het was aantoonbaar in mijn bloed. Ze konden alleen niet zeggen hoelang ik er mee heb rondgelopen en ik heb ook helemaal geen klachten gehad.

    Reageer
Reageer op: Chlamydia jarenlang latent aanwezig


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief