Na 4 jaar relatie heb ik plotseling chlamydia?

Online ZorgZus
  • #1

    Beste,

    Heb een relatie van 4 jaar, voor mijn relatie had ik me 2 keer eerder laten testen en 2 keer tijdens de zwangerschap dat automatisch door de versloskundige werd gedaan en die waren negatief. Nu heb ik 2 kinderen.
    1 maand geleden had ik ineens last van afscheiding, jeuk rondom de vagina en een beetje last van mijn onderbuik.
    Zelf dacht ik dat het te maken zou kunnen hebben met mijn menstruatie die maar niet op gang wilde komen.
    Gezien ik 2 gezonde kinderen heb gekregen wilde ik nu een spiraal laten plaatsen, waardoor ik opnieuw getest moest worden. En ja hoor tot mijn verbazing heb ik de chlamidia.

    Mijn vriend heeft zich nooit eerder laten testen en ik heb wel 5 testen achter de rug. Hij geeft aan dat hij alleen voor onze relatie besmet zou kunnen zijn. Dus hij bekent totaal niets en zweert zelfs over onze kinderen!!!

    Kan het kloppen dat ik pas na 4 jaar besmet word? Of ben ik nou zo dom en naief dat ik hem bijna geloof ??? En is het mogelijk dat ze kunnen constateren hoe lang je besmet bent?

    Ik ben echt ten einde raad, weet niet waar ik in geloven moet. Wat is wijsheid?
    Ben ik gewoon keihard belazerd??
    pfffffff

    Reageer
    #2

    gohhhh, geen idee eigenlijk....ik weet eigenlijk niet vanwaar ik het heb...op verschillende forums las ik verontwaardigde verhalen en meteen denk je aan ontrouw...ik ook hoor, toen ik hoorde dat ik het had...Ik ben zelfs serieus kwaad geweest...toen mijn vriend me verzekerde dat hij nooit iets verkeerds heeft gedaan...Hij heeft zelfs een bevriende gynaecologe gevraagd om raad omdat hij schrik had en dat doe je niet hee als je zelf in de fout zou zijn gegaan...Hier in België, vind ik het enorm jammer dat ze die testen niet standaard doen, niet voor en tijdens zwangerschappen...Ik begin me nu wel af te vargen als ik jouw verhaal lees of chlamydia in verband wordt gebracht met chlamydia? Toen ik bevallen ban van mijn jongste kindje heb ik een spiraaltje laten steken en dat is na een jaar verwijderd moeten worden omdat ik heel veel last had van bloedverlies (er is nooit een verband gelegd met chlamydia) en ben dit aan gynaecoloog vergeten te vragen of dat een reden kan zijn geweest. Enfin, de eerste kuur is meteen aangeslagen en ik ben genezen verklaard...Toch blijf ik me afvragen hoelang ik er al mee rondloop...Wat als ik er al mee rondloop van voor de zwangerschappen...en wat als ik het aan mijn kids heb doorgegeven (al denk ik van niet) want de klachten zijn maar onlangs begonnen...Ik lees op verschillende sites dat pasgeboren er vanalles kunnen aan overhouden, van ooronstekingen en oogontstekingen en zo...maar mijn kids waren helemaal gezond ...dus ik denk dat ik dit nog niet lang had)Maar meestal geneest het bij kids van zelf...Weet iemand of je kids moeten getest worden, ben zo bang dat ze onvruchtbaar zouden worden later??????????????Misschien moet ik toch maar eens naar gyn bellen, beter het vragen dan me blijven zorgen te maken zeker...

    Reageer
    #3

    Chlamydia is een seksueel overdraagbare aandoening (soa). In Nederland is het de meest voorkomende soa, met name onder jonge mensen. Vooral vrouwen merken vaak niet dat ze een chlamydia-infectie hebben opgelopen. Het geeft bij hen meestal geen klachten.

    U kunt dus chlamydia hebben zonder dat u dit weet, en het ook ongemerkt aan anderen doorgegeven. Bij vrouwen kan chlamydia ernstige gevolgen hebben: zij kunnen er onvruchtbaar van worden. Dit gebeurt bij duizend vrouwen per jaar in Nederland.

    Bron:
    http://www.thuisarts.nl/chlamydia/ik-heb-chlamydia

    Reageer
    #4

    na een relatie gehad te hebben met alle onzin en leugens erbij... zat in mijn hoofd... blijk ik nu chlamidia te hebben. Was dus geen schimmel , vies toilet , mijn hormoonhuishouding , en ga zo maar door....

    Zouden jullie dit aan je ex vertellen na zoveel jaar ( 3 )voor de gek te zijn gehouden?!

    mijn persoontje zelf zegt ja... maar de boze persoon in mij ( nog steeds sorry, al ben ik superblij dat het uit is en ik zou hem voor geen goud terug willen) laat hem het liefst zo rondlopen met zijn huidige vriendin / minares. Hij had pas schimmel in zijn mond... heb het gegoogled en de afbeeldingen waren hetzelfde als die van chlamidia. Gun hem die jeuk en pijn zooooo graag steeds opnieuw... het beeld van mij krabbend krijg ik namelijk ook niet mijn hoofd.

    Gewetensvraagje dus....

    Reageer
    #5

    Ik begrijp je, maar misschien is zijn huidige vriendin niet de oorzaak dus beter als ze geïnformeerd zijn. Daarnaast hoe zie jij een schimmel infectie mond het zelfde als chlamydia?  De symptomen zien er niet het zelfde uit hoor. En had je pijn in je onderbuik? Dan is er een kans dat het een langdurige infectie was en je een ontsteking had. Verder jeukt het eigenlijk niet, meer branderig gevoel bij plassen. Mogelijk had je schimmel in combinatie met chlamydia.

    Reageer
Reageer op: Na 4 jaar relatie heb ik plotseling chlamydia?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief