Pas na behandeling van chlamydia rare klachten

Online ZorgZus
  • #1

    Hallo,

    Ik heb maandagmiddag de twee pillen voor de behandeling van chlamydia genomen. Ik heb nooit last gehad van de soa, geen enkele klacht.
    Toen ik ze net had genomen werd ik heel erg misselijk, dat stond ook in de bijsluiter als bijwerking dus dat hoorde erbij.
    De dag erna had ik daar geen last meer van maar sindsdien heb ik allerlei rare kwaaltjes.

    Dinsdag begon een zeurende pijn bij mijn eierstokken.
    De dagen erna begon het uit te stralen naar mijn liezen en rechterbovenbeen. Woensdag kreeg ik na 5 minuten stofzuigen al ontzettende last van mijn rug. Geen steken, maar echt zo'n zeurderige pijn. Ook heb ik al sinds vorige week (nog voor de medicatie) last van mijn ogen, een soort druk als ik ze naar links of rechts draai.
    Ik heb een licht opgeblazen buik, maar de stoelgang is normaal. Verder geen winderigheid of boeren en geen last van de darmen zelf.

    Gisteravond schrok ik me rot toen ik in de spiegel keek want de donkere kringen onder mijn ogen waren echt heel erg donker geworden. Ik heb ze altijd wel maar niet zo heftig als nu. Vanmorgen hoopte ik dat het wat bijgetrokken was, maar nee... Ik heb geen problemen met plassen. Geen pijn of moeilijkheden.

    Ik vraag me af of dit nog de effecten kunnen zijn van de antibiotica pillen van maandag. Deze bijwerkingen worden niet genoemd in de bijsluiter...

    Reageer
    #2

    Welk antibioticum heb je voorgeschreven gekregen van de huisarts? En waarom wordt je trouwens behandeld voor Chlamydia als je geen Chlamydia hebt?

    Reageer
    #3

    Ik heb wel chlamydia, alleen nooit de klachten ervan gehad. Werd namelijk op de hoogte gebracht door een ex.
    Ik kreeg Azitromycine, 2 pillen van 500mg per stuk.

    Reageer
    #4

    Heeft u de bijsluiter van uw geneesmiddel Azitromycine gelezen? Komen de bijwerkingen van dit medicament met uw klachten overeen? Zo ja, dan heeft u de verklaring waarschijnlijk gevonden. Let wel dat Chamydia zonder behandeling langdurig schde heeft kunnen toebrengen aan uw geslachtsorganen. Een bekend vervelend gevolg hiervan is verklevingen in de eileiders als gevolg van schade door de ontstekingen aldaar die zijn veroorzaakt door C. trachomatis. Lees ook: http://nl.wikipedia.org/wiki/Chlamydiasis

    Reageer
    #5

    Ja, natuurlijk heb ik de bijsluiter gelezen. Hier staat niks over dit soort "bijwerkingen". Ik heb deze chlamydia hooguit 3 maanden en zo snel bereikt het je eierstokken niet.

    Ik heb heel internet al uitgeplozen, alle bijsluiters gelezen. Niks wat erop duidt.

    Vandaag ben ik bij de HA geweest, die constateerde alleen dat er lucht in mijn buik zat, maarja dat was ook om 8 uur 's ochtends en had nog geen grote boodschap gedaan (sorry).

    Iedergeval bedankt voor de reacties.

    Reageer
    #6

    Bekende en veel voorkomende bijwerkingen van Azitromycine zijn maag-darmstoornissen zoals misselijkheid, braken, diarree, buikpijn en buikkrampen.

    Reageer
    #7

    Hi,
    Ben nu bezig met een kuur van 5 pillen (1x per dag) dit voor een heftige keelontsteking. Schrok me gister ook rot toen ik in de spiegel keek. Flinke wallen onder mijn ogen. Kan er ook niks over vinden op het net. Behalve jou berichtje dan. Bijzonder. (Azitromycine 500mg)
    Joep ๐Ÿ™‚

    Reageer
    #8

    Ten eerste zijn jullie ziek, en ten tweede gebruiken jullie medicatie. Ik vind het niet vreemd dat jullie tijdelijk wallen onder de ogen hebben. Heb je de bijsluiter goed gelezen? Als het goed is zijn jullie er over een week of twee van af. Laat dan nog eens weten hoe het met de wallen onder de ogen staat. Dank je.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hallo,

    ik heb een vraagje,
    ik heb 2 pillen azitromycine gehad tegen chlamydia,
    na het innemen van die pillen, kreeg ik 2 uur daarna
    eenmalig diarree. op de bijsluiter stond onder andere
    ook dat diarree een bijwerking was van dit medicijn.
    alleen hebben de pillen dan wel hun werking gedaan?

    gr..

    Reageer
    #10

    Ik heb een vraag ik rook nu iets langer dan 2 jaar. Maar ik ben eergister erachter gekomen dat ik een aandoening heb tot ghlamidya. Ik heb een 1dags kuur gekregen, en moet mijzelf over een week na laten controleren. En dan hoort het gewoon weg te zijn toch? En dan mijn andere vraag is, heeft het effect op mijn kuur als ik sigaretten rook? (of een joint?)
    Ik weet wel 100% dat je geen alcohol mag tijdens antibiotica.

    Groet.

    Reageer
    #11

    Hallo, weet iemand of roken invloed heeft op antibiotica?

    Bedankt, Daan

    Reageer
    #12

    Nee, roken heeft geen invloed op de kuur.

    Reageer
    #13

    De antibiotica lijkt vaker effectief te zijn bij niet-rokers dan bij rokers.

    Reageer
    #14

    ik heb van deze tabletten moeten overgeven. hebben deze tabletten dan wel hun werk gedaan? ik heb 3 uur na inname moeten overgeven en ook diaree

    Reageer
    #15

    Dan is er een redelijk kans dat ze niet werken.

    Reageer
Reageer op: Pas na behandeling van chlamydia rare klachten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief