Clamydia in relatie

Online ZorgZus
 • #1

  Mijn vriend kreeg ineens last van zijn oog en dit bleek chlamydia te zijn. Ik heb daarna ook een test gedaan en ik bleek het ook te hebben. We zijn 2 jaar samen. We hadden beide verder geen klachten. Ik heb zelf niks met iemand anders gedaan, dus het kan niet van mij zijn en hij zweert op alles dat hij ook niets heeft gedaan. Dan is de enige manier dat dit 2 jaar geleden voor de relatie is gebeurd met het meisje voor mij en we dit de afgelopen jaren steeds opnieuw aan elkaar doorgegeven hebben. Is dit geloofwaardig?

  Reageer
  #2

  De bacterie kan op allerlei manieren in het oog terecht gekomen zijn. Dat hoeft niet per se met sex te maken hebben. Het is bijna niet na te gaan waar precies de oorzaak ligt. Desgewenst kan je het aan een arts (oogarts of huisarts) navragen, maar als het lukt, zou ik na een behandeling me er verder niet mee bezig houden waar de exacte oorzaak ligt. Die is bijna niet te achterhalen.

  Reageer
  #3

  Niet erg waarschijnlijk dat het van een relatie is van 2 jaar geleden. Het lichaam zou zo'n infectie zelf al geklaard hebben of er hadden toch eerder klachten moeten zijn

  Reageer
  #4

  Dus de enige manier is dat hij vreemd gegaan is?

  Reageer
  #5

  Chlamydia wordt veroorzaakt door een bacterie. Deze bacterie veroorzaakt meestal een infectie van de geslachtsdelen (penis en vagina) of de anus. Maar soms ook een ooginfectie. Dit komt vaak door het aanraken van de ogen met handen die eerst de penis, vagina of anus hebben aangeraakt. Dus ergens is die bacterie op zijn vingers terecht gekomen. Als hij nou met de vingers in de ogen zit, en jou dan vervolgens vingert, kun je die besmetting zo krijgen. Chlamydia is namelijk heel besmettelijk.
  De incubatietijd is 4-12 dagen. Dat is dus de tijd die het duurt voordat de bacterie klachten gaat geven. Hij moet dan dus recent met de bacterie in aanraking zijn gekomen. Hoe hij daarmee in aanraking is gekomen kan ik je ook niet zeggen

  Reageer
  #6

  Voordat je de conclusie trekt dat hij "dus" vreemdgegaan is, zou ik dit bespreken met een oogarts of de huisarts. Het is nogal een aantijging, en het kan zijn dan de bacterie op een andere manier in het oog terecht is gekomen.

  Reageer
Reageer op: Clamydia in relatie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief