Chlamydia of niks?

Online ZorgZus
 • #1

  Goedenavond allemaal,

  Hierbij wil ik even mijn verhaal delen. Vooraf vertel ik vast dat ik last heb van (lichte) hypochondrie waardoor ik me al snel zorgen maak om dingen.

  Een kleine week geleden (afgelopen zaterdag) heb ik seks gehad met een meisje, dit was alleen vaginale seks en is veilig gedaan met een condoom. Vrijwel direct na “de daad” kreeg ik een lichtelijk branderig gevoel op mijn penis. Het voelde een beetje alsof ik me had gewassen met mint. Daardoor begon ik me natuurlijk direct zorgen te maken en heb ik een aantal dagen later, de dinsdag er op, een huisarts ingeschakeld.

  Ik zit momenteel in Griekenland dus de GGD was geen optie. De huisarts heeft me een urine onderzoek laten doen, waarvan ik de uitslag over een week pas krijg. Ze zijn hier namelijk minder snel dan in Nederland. Omdat het branderige gevoel een beetje aan bleef houden, heeft de dokter me hier een antibiotica kuur voorgeschreven (Doxycycline) van 7 dagen. Deze ben ik nu netjes aan het nemen. Het meisje waar ik seks mee heb gehad heeft zich ook laten testen en is negatief/schoon (zegt ze, dit is natuurlijk niet te controleren).

  Echter vanwege mijn hypochondrie maak ik me dus erg snel zorgen en ga ik dingen op internet op zoeken. Zo lees ik bijvoorbeeld dat bacteriën resistent kunnen worden.

  Is er iemand die me advies kan geven? Nogmaals, eigenlijk is het alleen bij een branderig gevoel gebleven wat af en toe weg is. Geen pijn bij het plassen, (nog) geen afscheiding, etc...

  Ik maak me ontzettend zorgen en dit beïnvloed iedere dag enorm.

  Bij voorbaat dank
  Groeten Max

  Reageer
  #2

  Terugkomend op vorige bericht:

  De voorhuid is ook lichtelijk gezwollen en een beetje schraal. Ook lijkt het alsof er veel “meer” voorhuid is dan normaal.

  nogmaals dank.

  Reageer
  #3

  Als je een condoom hebt gebruikt, dan is een soa toch niet erg waarschijnlijk, als er verder niks anders is gedaan

  Reageer
  #4

  Hoi! Erg fijn dat je zo snel hebt geantwoord. Ik begrijp je helemaal, dit lees ik ook op internet. Zijn er andere verklaringen voor deze symptomen? Een branderig gevoel, dikkere voorhuid en een soort overtollig voorhuid wat erg schraal is?

  Reageer
  #5

  Misschien een schimmelinfectie. Als de klachten aanhouden vraag dan een verwijzing voor de uroloog

  Reageer
  #6

  Oké bedankt.

  Normaliter is het pas mogelijk en betrouwbaar om te testen op een soa na een aantal weken. Echter omdat ik dus symptomen heb en een aantal dagen na de seks een test heb gedaan, is dit dan ook betrouwbaar?

  Reageer
  #7

  Als er klachten zijn dan zou een test positief moeten zijn.

  Reageer
Reageer op: Chlamydia of niks?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief