Na 7 weekse kuur nog steeds chlamydia geconstateerd

 • #1

  Hallo,

  Sinds 2 maanden geleden heb ik chlamydia opgelopen. Dit is direct behandeld met een 1 daagse kuur antibiotica en vervolgens met een 7 daagse kuur doxycyline. Na de kuur netjes te hebben afgerond waren de klachten minder maar nog steeds chlamydia positief. Tevens begon ik na de 7 daagse kuur last van mijn linker teelbal/bijbal te krijgen. Nu zit ik op de 7de dag van een 14 daagse kuur Levofloacine Sandox. Tot heden merk ik nog weinig verschil en het lijkt zelfs alsof de pijn in mijn linker teelbal/bijbal heviger is geworden(stekende pijn). Ik krijg langzaam de indruk dat deze kuur ook niet veel gaat opleveren en dat ik wederom positief wordt getest.

  Ik begin mij nu erge zorgen te maken. Naar mijn gevoel werken de voorschriften van de dokter niet. Welke opties heb ik nog meer als deze kuur weer zijn werk niet doet? Is er geen effectievere manier om chlamydia te bestrijden of blijf ik nu voorlopig medicijnen slikken tot er eentje aanslaat?

  Reactie
  #2

  ter toevoeging aan mijn bericht hierboven. Ik bedoel natuurlijk een 7 daagse kuur en geen 7 weekse kuur.

  Uiteraard heb ik tijdens/na de kuren geen sex gehad, gemasturbeerd, etc. De bijsluiter heb ik goed opgevolgd. Tevens heb ik bloed geprikt, geen HIV, helatitus B, etc. aanwezig. Waarom de kuren niet aanslaan is voor mij een groot vraagteken. Hopelijk kan iemand mij helpen.

  Reactie
  #3

  Het kan wel even duren voordat een kuur aanslaat. Het middel dat je hebt is goed.
  Ik zou de kuur eerst eens even afmaken. Als de klachten daarna nog steeds aanwezig zijn, vraag dan een verwijzing voor de uroloog

  Reactie
  #4

  Bedankt voor de reactie, sinds vanmorgen is de pijn gelukkig afgenomen. Toch wil ik een week na de kuur testen met een chlamydia-zelftest. Heb jij een suggestie waar ik een betrouwbare zelftest kan kopen?

  Reactie
  #5

  Het heeft geen zin om na 1 week te testen. Dat is weggegooid geld
  Je kunt ze in de apotheek kopen

  Reactie
  #6

  Hallo John,

  Vandaag heb ik mijn 2 weekse kuur afgemaakt. De symptomen zijn inmiddels deels afgenomen maar ik merk dat het nog steeds niet goed zit. Symptomen zoals pijn in de bijbal, onderbuik, brandend gevoel bij plassen zijn nog deels aanwezig. Zou het nu onderhand niet al weg moeten zijn? Ik loop hier nu al 3 maanden mee rond. Wanneer zou ik het beste weer contact kunnen opnemen met mijn huisarts?  Het feit dat ik hiermee rondloop baart mij erge zorgen.. vooral als ik hoor dat het in de meeste gevallen al na de eerste kuur weg zou moeten zijn. Hoort chlamydia niet altijd weg te gaan met anibtioca kuren, of zijn er ook gevallen dat het blijvend Is?

  Reactie
  #7

  Het kan nog enkele dagen duren voordat alle klachten helemaal weg zijn. Kijk het even een paar dagen aan. Blijven de klachten, ga dan terug naar de huisarts. Misschien dan toch een andere kuur nodig

  Reactie
Reageer op: Na 7 weekse kuur nog steeds chlamydia geconstateerd
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief