Soa besmetting

 • #1

  Beste,

  Stel je hebt een mogelijke soa anaal of aan de penis. Is het dan mogelijk dat je jezelf op andere plekken kan besmetten? Bijvoorbeeld je hebt anaal chlamydia en je hebt aan je anus gezeten en besmet nu je penis.

  Reageer
  #2

  Ja maar dat maakt op zich niet zo heel veel uit. Je krijgt een behandeling en die werkt voor alle twee

  Reageer
  #3

  Dankjewel.

  Wat voor symptomen passen bij een anale chlamydia? Want op het internet staat het vrij algemeen beschreven.

  Reageer
  #4

  Het zijn ook vrij algemene klachten zoals ze dus op internet beschreven zijn

  Reageer
  #5

  Ik heb bijvoorbeeld geen diarree of bloed bij de ontlasting. Maar ik heb soms wel een beetje jeuk of lichte steek.

  Bij de penis had ik 's ochtends het idee dat ik vocht eruit kon knijpen uit de eikel, maar ik heb geen pijn bij het plassen of branderig gevoel. Wel heb ik gevoelige ballen maar lijken niet opgezet te zijn ofzo.

  Reageer
  #6

  "Bij de penis had ik 's ochtends het idee dat ik vocht eruit kon knijpen uit de eikel" dat is dus niet raar, maar ook nergens goed voor om dat te doen.
  Als je denkt een soa te kunnen hebben opgelopen met je een test doen en niet afgaan op vage klachten

  Reageer
  #7

  Top, dankjewel

  Reageer
  #8

  Vanacht enorm veel last gehad van de bal. Hij was helemaal opgezet. Ik ben bij de huisartspost geweest en heb levofloxacine gekregen voor de komende 2 weken.

  Ze konden niet achterhalen of het een soa is of dat het een bijbalontstekening is. Als ik gelijk start met de medicatie, kan ik dan alsnog een soa test doen bij de huisarts maandag?

  Ik wil wel graag weten wat het is.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Werkt de levofloxacine ook tegen anale chlamydia?

  Reageer
  #10

  Het heeft geen enkele zin om nu nog een soa test te doen. Gebruik de levofloxacine precies zoals die is voorgeschreven en maak de kuur volledig af (!!!).

  Levofloxacine is niet de eerste keus bij chlamydia, maar het wordt wel gebruikt wanneer de eerste keus (azitromycine of doxycycline) niet werkt of niet kan worden voorgeschreven. Het is een zeer krachtig antibioticum. Het werkt ook bij anale chlamydia.

  Twee weken levofloxacine is een lange behandeling. Mijn advies: maak de kuur helemaal af precies zoals is voorgeschreven. "Knijp" niet in je penis om te kijken of er nog wat uitkomt (daar krijg je irritatie door waarvan je weer afscheiding kan krijgen). Na de kuur zou ik 2 a 3 weken wachten en als je wilt, kan je dan een soa test doen. Ik vind dat echter wat overdreven en zou het alleen doen als je concrete klachten blijft houden.

  Reageer
  #11

  Dankjewel voor de reactie.

  Ik slik de medicatie nu sinds zaterdag, maar tot mijn schrik heb ik een open wondje bij mijn anus. Wel zijn de klachten in de balzak verdwenen. Zou het een andere soa kunnen zijn? Zo ja, welke?

  Reageer
  #12

  Het oogt namelijk niet als herpes blaasjes. Het is echt een open wondje dat pijnlijk is en waar bloed uitkomt tijden het afvegen.

  Reageer
  #13

  Ik heb een foto gemaakt en geel omcirkelt waar het wondje zit

  Bijlagen:
  Reageer
  #14

  Foto 2

  Reageer
  #15

  Foto

  Bijlagen:
  Reageer
Reageer op: Soa besmetting


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief