SOA infectie

  • #1

    Beste,

    Ik bevind me momenteel in China en het is niet makkelijk om een huisarts die Engels spreekt, laat staan mijn probleem verstaat, te vinden.

    Heb een week geleden veilige seks gehad, maar wel onveilige orale seks. Een dag erna begon ik lichte klachten te ondervinden die alsmaar duidelijker werden en wijzen op een SOA. Pijn in de teelballen en een wat raar gevoel in de plasbuis. Ik dénk ook doorschijnende afscheiding te hebben, maar dat kan ik niet met zekerheid zeggen.

    Een aantal maanden geleden heb ik spijtig genoeg al een keer een Chlamydia infectie opgelopen en ik herken dezelfde symptomen. Bij deze infectie kreeg ik een eenmalige Azythromecine kuur en gingen de symptomen na 5-6 dagen niet weg dus kreeg ik van de huisarts 7daagse Doxycycline kuur, die na 3 dagen wel resultaat gaf.

    Ik verblijf momenteel een jaar in China en heb daarom wat antibiotica bij.

    - Azythromecine Sandoz 500

    - Augmentin 875/125 (20 pillen)

    Ik heb 4 dagen geleden 1g Azythromecine genomen vanwege een vermoeden voor Chlamydia. Gisteren las ik dat gonorroe behandeld werd met 2g Azythromecine, dus heb ik dat ook nog eens genomen.

    Nu is mijn vraag: zouden de symptomen nu moeten weggaan? Heb op dit moment nog niet echt een merkbare verbetering. Is het verstandig om een kuur Augmentin op te starten zodat ik zeker ben dat de infectie weggaat? Is deze antibiotica effectief voor zoal chlamydia als gonorroe? Ik kan niet bedenken door wat deze pijn anders veroorzaakt wordt?

    Alvast bedankt

    Reageer
    #2

    Ten eerste watvoor Orale seks heb je gehad? De kan op een soa bij Orale seks is heel klein. (op herpes na) daarnaast zijn er geen soa's die binnen een week symptomen geeft en al helemaal niet de symptomen die jij noemt. Al helemaal niet voor chlamydia of gonnoroe

    Reageer
    #3

    Geen andere kuur starten. Het kan wel een paar dagen duren na de kuur voordat de klachten weggaan.

    Reageer
    #4

    We zijn nu een week verder en heb nog steeds pijn in teelballen en onprettig gevoel in plasbuis. Ik ga morgen proberen een Engelstalige dokter te vinden en een soa test vragen.

    Moest dat niet lukken, is het dan een mogelijkheid om mijn Augmentin kuur te starten? Zou dat mogelijks verhelpen wat ik heb? Met de klachten die ik heb, welke soa zou het dan kunnen zijn? Ik dacht aan Chlamydia

    Bedankt

    Reageer
    #5

    Kan de pijn in de teelballen veroorzaakt worden door een bijbelontsteking? Augmentin is hier eveneens de behandeling voor?

    Reageer
    #6

    Zoal ik al schreef zou je dan een kuur doxycycline moeten starten

    Reageer
    #7

    Ik ben naar het hospitaal gegaan, paar testen afgenomen waarvan ik het resultaat binnen enkele dagen weet. Ik heb alvast een 14-daagse kuur doxycycline voorgeschreven gekregen.

    Een vraagje: Een glas alcohol drinken tijdens deze kuur, kan dat? Is het schadelijk? Verminderd het de werking van het medicijn?

    Bedankt

    Reageer
    #8

    1 glas met alcohol zal geen kwaad kunnen

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik had ook nog volgende vraag:

    Ik heb probiotica pillen bij me. Is het verstandig deze te combineren met de antibiotica? Hoe werken deze twee samen? Zal de probiotica ervoor zorgen dat het langer duurt eer de infectie weg is, of doodt Doxycycline gericht de slechte bacteriën?

    Bedankt

    Reageer
    #10

    Dat kun jr rustig combineren. Er is geen wisselwerking

    Reageer
    #11

    Net terug van de dokter. Resultaat Chlamydia negatief. Hij stelde me gerust dat het niet gaan om een soa (de symptomen van andere soas heb ik totaal niet) en dat de pijn waarschijnlijk wordt veroorzaakt door een andere bacterie.

    Is dit waarschijnlijk? Kan dit bv doordat het meisje waarmee ik seks had een bacterie(geen soa) in haar mond had en die dan zo is doorgegeven via onveilige orale seks?

    Kan het eventueel gaan om een bijbalontsteking? Die symptomen heb ik bijna allemaal.

    Hij zegt dat ik mijn Doxycycline kuur moet afmaken (2x100mg per dag, 14 dagen) en dat het dan zou moeten overgaan. Ik moet wel zeggen dat de pijn al verminderd is.

    Graag had ik ook uw opinie gehad

    Alvast bedankt

     

    Reageer
    #12

    Het kan zeker een andere bacterie zijn die wel in de mond van mensen voor kan komen. En ja het zou een bijbalontsteking kunnen zijn

    Reageer
    #13

    Beste,

    Ik heb de volledige kuur Doxycycline gedaan. Een paar dagen nadat ik de kuur gestart was, verdween de pijn. Ik heb toen ook geen seks gehad of gemasturbeerd.

    Twee dagen geleden mijn laatste pil genomen. Een week geleden ben ik wel begonnen met masturberen.

    Gisteren had ik een zeer lichte pijn in de linkerteelbal en een wat kriebelend gevoel in de plasbuis.

    Ik vraag me nu af of ik me zorgen moet maken. Hoe groot is de kans dat de bacterie weg is? Tijdens de 14 daagse kuur heb ik in totaal 3 avonden 2-3 glazen bier gedronken.

    Kan het zijn dat ik nog wat pijn ervaar doordat het slijmvlies beschadigd was en ik dat door het masturberen aantast?

    Alvast erg bedankt

    Reageer
    #14

    masturberen kan vor een herinfectie zorgen. Laat een nieuwe test doen

    Reageer
    #15

    Beste,

    Ik ben opnieuw naar de dokter gegaan hier in China. Ze heeft een test gedaan. 3 dagen later de resultaten en ze vond een bacterie en zei dat het normaal was dat ik hierdoor de pijn ervaar. Ik vertelde haar dat ik ervoor 14 dagen Doxycycline genomen had, maar ze zei dat 9 dagen moxafloxacine hiervoor de juiste behandeling was. Ik heb dat genomen, maar na 6 dagen was de pijn nog niet eens een beetje minder. Ik ben opnieuw gegaan en vertelde dit haar. Ze zei dat moxafloxcine de juiste behandeling is en sterk genoeg is. Aangezien ik binnen enkele dagen op reis vertrek voor 5 weken naar de Filipijnen en eilanden ga bezoeken, maak ik me zorgen dat ik deze pijn ook ga ervaren wanneer ik daar ben. Ik legde haar uit dat de pijn verdween met Doxycycline, maar weer terug kwam wanneer ik stopte met deze kuur. Ze heeft nu Doxycycline opnieuw voor 10 dagen voorgeschreven en ik moet de moxafloxacine ook nog 3 dagen nemen. Ik heb tijdens de kuur moxafloxacine 3 maal gemasturbeerd.

    Moest ik in deze 5 weken dat ik op reis ben nog steeds pijn hebben of terug pijn krijgen na de kuur, kan ik dan ook nog een kuur Amoxiciline nemen? Ik heb dit in mijn reisapotheek bij. Ik ben bang dat ik geen dokter ga kunnen zien wanneer ik op reis ben.

    Ik had graag een second opinion gehad. Hoe komt het dat de pijn verdween bij het nemen van doxycycline?

    Nog een andere vraag: Ik zou ook malariapillen moeten nemen wanneer ik naar de Filipijnen ga. Ik heb Provaquonec en Atovaquone/Proguanil Mylan.

    Alvast bedankt

    Reageer
Reageer op: SOA infectie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief