Paar vragen

Online ZorgZus
 • #1

  Ik heb 2 maanden geleden seks gehad en vorige week een soa test gedaan, die was negatief maar daar heb ik nog vragen over.

  - ik heb meer dan 3 uur niet geplast voor mijn test. Tijdens het plassen in het bekertje, heb ik het eerste deel opgevangen. Toen dacht ik dat het al genoeg was, maar zat bekertje maar 1/3 vol. Ik heb toen verder geplast in de pot. En toen heb aan het einde van mijn plas er nog wat bij gedaan. Is mijn urine test wel betrouwbaar nu?

  Na hoeveel weken is bloedonderzoek test betrouwbaar? Ik heb 8 weken na mijn seksuele contact getest.

  Ik heb de vrouw waar ik seks mee heb gehad uitgebreid gevingerd. Daarna ben ik naar huis gereden zonder mijn handen te wassen en heb ik mogelijk nog in mijn neus gepeuterd in de auto. Bij thuis komst meteen mijn handen gewassen. Het is heel onhygiënisch, ik weet het maar zou het kunnen dat ik daardoor toch een soa heb opgelopen?

  Reageer
  #2

  Urinemonster is gewoon bruikbaar en betrouwbaar geweest.

  Na 8 weken is hiv en syfilis voldoende betrouwbaar te testen. Hep-B nog niet, daarvoor moet je in totaal 3 maanden wachten.

  Neus aanraken: zou in theorie kunnen dat je een bacteriële soa soals gonorroe zo overdraagt, maar dat is eerder een theoretisch dan een reëel risico.

  Reageer
  #3

  De test was betrouwbaar.

  Reageer
Reageer op: Paar vragen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief