SOA HIV / Aids

Online ZorgZus
 • #1

  Ik kan mijn vorige bericht even niet meer terugvinden, maar enfin. Ik ben dus een vrouw van 49 jaar en heb een relatie van 21 jaar. Ik ben 2,5 jaar geleden de fout ingegaan door een affaire te hebben met een man uit Jemen/Syrië. We hebben 7x sex gehad, met condoom, waarbij ik 1x menstrueerde en ik niet meer kan herinneren of we toen zijn doorgegaan, 1x had ik bloedverlies na de sex, hij heeft me 1x gevingerd en ik heb hem 1x gepijpt waarbij ik ook niet zeker meer weet of er toen sperma in mijn mond is gekomen. Bij mijn weten niet. Maar nu ben ik dus ontzettend bang dat ik HIV of Aids heb opgelopen. Ik heb mijn dossier van de huisarts ingezien en daar zag ik de waardes van het bloedonderzoek naar lymfocyten. 22 november 2022 was de waarde 0.58, dus veel te laag, en 1 februari 0.70, dus nog steeds veel te laag aangezien ik zag dat de waarde tussen 1 en 3,5 moet zijn. Ik las op internet het volgende hierover:

  Verschillende ziekten en aandoeningen, waaronder infectie met virussen zoals het humaan immunodeficiëntievirus (HIV) - het virus dat AIDS veroorzaakt - het influenzavirus, SARS-CoV-2 kunnen het aantal lymfocyten in het bloed doen afnemen.

  Hierdoor ben ik ontzettend bang dat ik HIV of erger zelfs Aids heb opgelopen.

  Help?

  Reageer
  #2

  Waarom laat je niet een hiv test doen? Binnen 2 a 3 werkdagen heb je de uitslag.

  Reageer
  #3

  En wat ik niet begrijp is dat je je dossier bij de huisarts gaat inzien om te kijken hoe hoog bloedwaarden zijn die in beginsel niet een conclusie rechtvaardigen dat er een hiv infectie is, maar je vraagt je huisarts niet om een concrete hiv test?

  Ik vind dit opmerkelijk.

  Reageer
  #4

  Deze angst speelt eigenlijk pas sinds kort. Ik weet het, het is allemaal al 2,5 jaar geleden en waarom ben ik er dan zo lang mee door blijven lopen? Omdat ik vlak na mijn affaire mondholtekanker kreeg. Daardoor kwam de rest op de achtergrond te staan en was ik alleen maar bezig met de kanker, waar ik intussen ook al 2 jaar mee loop, het is nu voor de 4e keer teruggekomen. Ik heb nu een zweer achterin de mond / keelholte waar ik veel pijn van heb. Ik moet morgen voor een SOA sneltest, maar ik ben zo ontzettend bang voor de uitkomst.........

  Reageer
  #5

  Ik zou mij daar niet teveel zorgen over maken. Wat jij beschrijft klinkt niet als een hoog risico op hiv.

  Gewoon de test afwachten. Dat is beter dan jezelf gek maken met allerlei hele en halve waarheden op het internet.

  Reageer
  #6

  Maar waarom zijn dan de waardes van die lymfocyten zo laag? Ik lees overal dat dat te maken heeft met HIV / Aids. En omdat het al 2,5 jaar geleden is ben ik bang dat ik HIV heb opgelopen en dat dat nu Aids is geworden. Ik heb elke dag diarree, al meer dan een jaar heb ik geen vaste ontlasting meer, ik leef op drinkvoeding omdat ik niet meer normaal kan eten, ik heb bruine afscheiding, mijn nagels breken en scheuren gewoon af....het lijken allemaal symptomen van HIV / Aids

  Reageer
  #7

  Sorry maar daar ga ik niet op in. Je hebt kanker, dat schrijf je zelf. Ik ga er vanuit dat je onder behandeling bent van een arts. Neem met hem/haar al die vragen door, i.p.v. geïsoleerd losse vragen te stellen op een forum.
  Je maakt jezelf zo onnodig gek.

  Reageer
  #8

  Zonder bot te willen zijn doe je precies wat ik zei dat je niet moet doen, namelijk hele en halve waarheden op internet zoeken, en zo conclusies trekken.

  Doe een hiv test en wacht de uitslag af. Op basis van jouw verhaal zie ik zo geen reden om ongerust te zijn.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik weet dat het beter is om niet op internet te gaan zoeken, maar ik heb dat nou eenmaal toch gedaan. En bij elke pagina, van ziekenhuizen en dergelijke staat dat een te lage waarde van de lymfocyten te maken heeft met Aids. Daarom maak ik me zo ongerust en ben ik zo bang. Ik weet niet hoe ik zal moeten omgaan met het feit dat ik dit heb opgelopen, ik heb al zoveel angst omtrent mijn kanker die waarschijnlijk niet meer te behandelen is en dan krijg ik er dit ook nog bij.......hoe lang heb ik dan nog? En hoe ga ik hiermee leven?

  Reageer
  #10

  Daarom eerst een test doen zodat je weet of er überhaupt een infectie is. Aids krijg je overigens niet na 2 jaar, daar gaat een langere tijd overheen.

  Reageer
  #11

  En lees wat ik schrijf: wat jij hebt omschreven is geen hoog risico. Zelfs niet indien er toch sperma in je mond gekomen zou zijn (wat je niet eens zeker weet).

  Reageer
  #12

  Je leest erg selectief.

  Want ook griep en covid kunnen dus een oorzaak zijn.

  I.p.v. Eindeloos op internet te zoeken en hier meerdere berichten hierover aan te maken, moet je gewoon naar je arts gaan dat bespreken en een HIV test laten doen. Want dat is toch echt de enige manier om erachter te komen

  Reageer
  #13

  Griep of Covid lijkt me heel erg sterk, want mijn klachten zijn langdurig en dat is niet bij griep en ik heb onlangs nog een Covid test gedaan en die was negatief. Ik laat vanmiddag een HIV sneltest (HIV Rna test) doen

   

  Reageer
  #14

  Nou ik ben dus vandaag naar de kliniek geweest voor een HIV sneltest met teststrip. Gelukkig negatief. Maar daarvoor moest bloed worden geprikt. 1e keer in de rechterelleboog met een babynaaldje, maar er kwam geen bloed uit mijn arm, 2e keer geprikt in linkerelleboog, weer geen bloed, 3e keer weer in rechterelleboog, weer geen succes. 4e keer in linkerpols geprikt en daar kwam mondjesmaat een heel klein beetje bloed uit. Hoe kan het dat mijn bloed niet stroomt bij het prikken? Vind het heel raar, ik heb dit nog nooit meegemaakt. En ik moet over een paar dagen weer bloed af laten nemen en voor een MRI-scan naar het ziekenhuis waar ze een infuus moeten zetten, dat gaat dan ook niet lukken als mijn bloed niet stroomt. Waar kan dat aan liggen? En zijn er dan nog andere manieren om toch aan bloed te komen? Ik weet het, maak ik me niet druk om het één dan is het wel het ander, maar ja, ik zit nou eenmaal zo in elkaar. Ik hoop alleen dat iemand voor mij advies heeft of een idee heeft waar dit aan kan liggen.

  Reageer
  #15

  Dat kan met stress te maken hebben gehad. En geen zorgen in het ziekenhuis weten ze daar wel mee om te gaan

  Reageer
Reageer op: SOA HIV / Aids
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief