HIV of andere SOA?

  • #1

    Hallo,

    Een vijftal weken terug had ik voor de eerste keer een afspraak met een sekswerker. Eerst wat gekust, daarna pijpte me ze zonder condoom. Daarna nog gewone seks geprobeerd (met condoom). Weinig tot geen penetratie bij dit laatste daar ik te nerveus was.

    De eerste 2 weken had ik geen symptomen, maar wel enorme stress omdat ik ben beginnen piekeren over de gevolgen. Wat als ik iets opgelopen heb aan dat eenmalige contact...? 2 weken bijna niet gegeten van de stress, zo erg was het. Ik wil mijn vriendin absoluut niet besmetten, en zag onze relatie al in mijn inbeelding op de klippen lopen. Dan, exact 2 weken na dat contact zie ik rode vlekjes op mijn eikel. Op dat moment zat ik in het buitenland voor mijn werk. Nu ik dat zag, begon ik absoluut te stressen en nog meer te piekeren, tot het moment dat ik bijna een paniekaanval krijg. Ik was gefixeerd op het idee dat ik een SOA had. Ik begon mij bepaalde dingen in te beelden (pijn in lies), of dat denk ik achteraf gezien nu toch. Die avond heb ik een dokter gevraagd. Hij kon niet met zekerheid zeggen dat het een SOA was, kon evengoed een droge eikel zijn. Op een of andere manier was ik wel gerust gesteld. Voor de zekerheid gaf hij me een antibioticum mee (5 dagen 2 pillen per dag, ken de naam niet meer). Die ben ik dan maar beginnen nemen.

    Eenmaal thuis, en bijna aan het einde van mijn antibioticakuur (nog 3 pillen te gaan), ben ik naar de dokter geweest om mij op SOA's te testen. Dat is op net geen 3 weken na het contact met de sekswerker. Mijn bloedtest blijk negatief te zijn. Mijn dokter verzekerde me dat, ondanks dat ik nu die pillen nam, een SOA toch zichtbaar zou zijn. Blijkbaar toch niets om mij zorgen over te maken.

    Ondertussen zijn we 2 weken later, en heb ik nog steeds kleine rode vlekjes op mijn eikel (iets minder zichtbaar dan toen ik in het buitenland zat, maar toch nog steeds merkbaar). De vlekjes hebben mij verder nooit last bezorgd (geen brandend gevoel bij plassen, geen jeuk,...)
    Bovendien vindt mijn vriendin dat mijn adem enorm stinkt. Nu heb ik daar weleens last van, maar blijkbaar nu toch meer dan anders. Achterkant van mijn tong lijkt een beetje op spruw.

    Op internet lees ik dat dit symptomen kunnen zijn van HIV! Lijkt iemand dat mogelijk dat ik zoiets heb opgelopen? Of is het mogelijk dat een SOA niet zichtbaar was door dat antibioticagebruik, maar toch nog aanwezig was in mijn lichaam? Ben echt weer bang aan het worden. Ik mag er niet aan denken dat ik mijn vriendin zou besmetten.

    Bedankt om mij hierin te helpen! Ben Belg trouwens.

    Reageer
    #2

    Je zegt dat je een antibioticakuur hebt gekregen. Daar kun je dus een schimmelinfectie in je mond maar ook aan je penis/eikel van krijgen. Met HIV heeft dat echt niets te maken. Daarnaast heb je met het contact amper een HIV risico gehad. Met 6 welen na het contact kun je een HIV test laten doen. Misschien dar dat je dan geruststelt.

    Reageer
    #3

    Bedankt voor je antwoord, Tandor. Maar de rode vlekjes op mijn eikel waren er eerst. Daarna pas heb ik  de antibiotica genomen.

    Is het bovendien mogelijk dat door het antibioticagebruik sommige soa's niet zichtbaar waren? Voor de duidelijkheid: het ging om een antibioticum tegen infecties in en rond de penis.

    Reageer
    #4

    Dan zou ik eerst moeten weten welk antibioticum het was...

    Reageer
    #5

    Ik ben het niet meer zeker maar ik denk dat het ciprofloxacine was. Ik dubbelchecken het vanavond als ik thuis ben.

    Reageer
    #6

    Dan kan het zo zijn, dat een soa al weer weg is door de behandeling

    Reageer
    #7

    Ok bedankt, maar de vlekjes op mijn eikel zijn nog steeds aanwezig en zijn nooit volledig weg geweest. Kan dat eventueel een Candida infectie zijn die getriggerd werd door de stress? Hoop momenteel op die piste.

    Reageer
    #8

    Dat is een vraag die ik niet kan beantwoorden.....

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hallo, test na 5 weken en 6 dagen: alles negatief. Ik zou me dus om niets zorgen hoeven te maken?

    Tijdens mijn laatste doktersbezoek had ik nog steeds last van rode vlekjes op mijn eikel. Hij schreef me een crème voor tegen schimmelinfecties (Travocort). Dat zou ik een 3-tal dagen moeten aanbrengen. Na 5 dagen zag ik nog geen verschil en ben toen maar gestopt. Ik denk dat ik het me ben gaan inbeelden en dat mijn penis er normaal uitziet, doch ben ik dit niet 100% zeker... Ik heb mijn penis voordien nooit zo geïnspecteerd zoals ik nu doe.

    Reageer
    #10

    Als je een combitest hebt laten doen zou je je geen zorgen hoeven te maken. Kan best zijn dat je door de angst/stress overdreven op van alles gaat letten en dingen ziet die er wellicht eerder waren maar je nu pas opvallen....

    Reageer
    #11

    Hallo Tandor, het ging om een bloedtest die ik door de huisarts liet doen.

    Reageer
    #12

    dat is dan goed..

    Reageer
    #13

    Nog enkele vraagjes: in 1 van mijn eerste posts zei ik dat ik preventief antibiotica nam. Is het mogelijk dat ik in de periode tussen mijn onveilig contact en de antibiotica mijn vriendin besmette met een SOA? Zoals gezegd: eerste test na 3 weken was negatief maar toen zat ik midden in de antibioticakuur.

    Reageer
    #14

    Dat zou in principe kunnen als jij een soa had die door de "preventieve" kuur behandeld is

    Reageer
    #15

    Dus ook ondanks het feit dat ik op alles negatief testte (chlamydia, gonorroe,...)? Ik ben naar 2 dokters geweest en beiden zeiden ze me dat ze een mogelijke SOA toch wel opgespoord zouden hebben, ondanks de antibiotica.

    Reageer
Reageer op: HIV of andere SOA?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief