Herpes

 • #1

  Een sekspartner van mij heeft een paar dagen na ons contact genitale herpes gekregen en is ervan overtuigd dat die via mij komt. Hij zegt dat hij net ervoor een soatest had gedaan en dat die negatief was.
  Mijn eerste vraag is: ik heb zelf nog nooit symptomen van herpes gehad (noch genitaal, noch koortslip), maar weet dat je ook drager kan zijn zonder symptomen. Kan ik toch drager zijn en hem besmet hebben? Ook als na het contact zelf ook geen symptomen heb gekregen?

  De tweede vraag is dan: als ik inderdaad drager ben zonder symptomen, dan zit het virus in mijn lichaam voor de rest van mijn leven. Betekent dat dan dat ik altijd besmettelijk ben, ook al heb ik nooit symptomen? En ik las dat zelfs een condoom niet volledig beschermt tegen genitale herpes, dus betekent dat dat ik eigenlijk sowieso een sekspartner kan besmetten, ook bij veilige seks? En geldt dat dan ook voor kussen? Want hetzelfde virus zorgt voor koortslip (hoewel ik dat dus ook nog nooit gehad heb).
  Die vraag geldt ook voor die sekspartner: hij heeft nu herpes, en dus zit het virus in zijn lichaam. Kan hij nu ook elke sekspartner (of kuspartner) besmetten, op om het even welk moment, ook als de symptomen weg zijn? Of ben je enkel besmettelijk als er symptomen zijn en in de dagen vlak voordat de symptomen zich manifesteren?

  Reactie
  #2

  “Hij zegt dat hij net ervoor een soatest had gedaan en dat die negatief was.” Dat zou heel goed kunnen. Maar op herpes is niet getest want dat kan niet.
  Als je eerder geen uitbraak hebt gehad, en ook op het moment geen klachten had, dat is het niet erg waarschijnlijk dat het van jou komt.
  In de regel ben je besmettelijk als er ook klachten van een uitbraak zijn

  Reactie
Reageer op: Herpes
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief