Herpes

 • #1

  Hoi,

  Zo'n twee maanden geleden had ik (ongeveer twee weken nadat nadat ik onveilige seks heb gehad) jeuk en een branderige vagina. Ook had ik kleine wondjes / zweertjes. Het waren niet echt blaasjes die je echt door kon prikken. Na een week was alles weer weg.

  Ik ben toen niet naar de huisarts geweest. Het idee dat het herpes zou kunnen zijn (en ik dus de rest van m'n leven besmettelijk ben), maakt me enorm bang. Durf ook geen nieuwe relatie meer aan te gaan.

  Ik zou het alsnog graag willen testen, maar lees dat een bloedtest niet erg betrouwbaar is. Toch ben ik erover aan het denken om een (thuis)bloedtest te gaan doen. Dit onzekere idee maakt mij namelijk helemaal gek! Wat raden jullie aan?

  Zou ik ook gewoon onbeschermd seks kunnen hebben met een toekomstige vriend? Ik lees dat de transmissiekans van vrouw naar man klein is. Uiteraard hou ik in de gaten of het terug komt (mocht het herpes zijn) en slik ik nu voor de zekerheid supplementen die wellicht helpen het te onderdrukken: lysine, catsclow, Siberische ginseng en propolis. Hoe groot is de kans nog dat ik mijn partner ga besmetten?

   

   

   

   

   

  En

  Reactie
  #2

  Testen voor herpes genitalis heeft geen enkele zin. Alleen als er blaasjes of wondjes zijn kan dat worden getest. Dat geld kun je dus beter besparen. Een herpes uitbraak duurt doorgaans langer dan 6 dagen.

  Reactie
  #3

  Ah oke. Indien er geen uitbraak meer komt, zal ik dus nooit zeker weten of ik herpes heb. In hoeverre dien ik hier rekening mee te houden tijdens (onveilige) seks? Hoe groot zal het wel eventuele risico op overdracht zijn als ik geen uitbraken meer krijg en eventuele uitbraken zo veel mogelijk probeer te onderdrukken met Lysine et cetera?

  Dank alvast weer!

  Reactie
  #4

  Ik denk eigenlijk niet dat het een herpes uitbraak was. Als je geen klachten hebt is het risico erg klein. En lysine kan inderdaad wel helpen

  Reactie
Reageer op: Herpes
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief