Slaapverlamming

 • #1

  Beste lezer,

  Wel, ik weet niet goed waar starten. Ik heb namelijk gistere avond een slaapverlamming gehad.

  Het begon als volgt ik was een film aan het kijken waar ik bijna bij inslaap viel. Dus ik besluit de tv uitteschakelen.
  Ik val in slaap om 12.01 precies. Ik word wakker en zie de dakraam van mijn kamer en achteraan mijn bed een zwarte silouet van een schim. Ik kan me niet bewegen. Hoe harder ik probeerde zwaarder ik het kreeg de zwarte schim blijft staan en beweegt niet. Ik weet dat het niet kon zijn, maar was wel beetje in paniek. Het vreemde is dat ik in slaap kon vallen terwijl ik verlamd was maar telkens wanneer dat gebeurde wouw ik weer wakker worden. Het leek wel uren dat ik er lag. Ineens schiet er iets los en ben ik wakker. En is alles weg. Nu zit ik namelijk met het volgende probleem ik durf niet meer slapen alleen. Wat moet ik doen? Zou ik een dokter raadplegen?

  Reageer
  #2

  Hoi,

  Een dokter raadplegen kan helpen. Het is vaak lastig om aan te wijzen wat precies de slaapverlamming triggert. Misschien heeft het te maken met de film die je hebt gekeken. Was het een spannende film met een sterk psychologisch aspect? Zelf heb ik namelijk ook slaapverlamming. In het verleden is het bij mij voorgekomen dat ik slaapverlamming kreeg na het kijken van een bepaalde film. Er is niet echt een goede oplossing voor slaapverlamming maar er zijn wel dingen die het aanzienlijk kunnen verminderen:
  - Probeer op je rug in te slapen te voorkomen
  - Probeer op tijd te gaan slapen en zorg voor een goed ritme
  - Verminder stress

  Als het terugkomt kan je ook een homeopaat raadplegen om te kijken of er problemen zijn waar je mee kampt. Het oplossen van die problemen kan de slaapverlamming laten verdwijnen omdat de slaapverlamming misschien een gevolg/symptoom is van een bepaald ander, dieper probleem.

  Groeten,

  Job

  Reageer
Reageer op: Slaapverlamming
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief