Ik wordt regelmatig buiten adem wakker ’s nachts

 • #1

  Dit komt steeds vaker voor nu. Ik wordt midden in de nacht wakker, vaak 2-3 uur nadat ik ben gaan slapen, en heb het gevoel dat ik geen lucht krijg. Ik ben buiten adem en moet diep inhaleren om een beetje lucht te krijgen. Ik kan dan ook gelijk niet meer slapen, als ik weer ga liggen lijkt ademhalen haast onmogelijk. Dan ga ik maar achter mijn PC zitten, ademhalen blijft dan even een inspanning, en meestal na 30 min tot een uur wordt het weer normaal.

  In het verleden heb ik dit ook af en toe gehad, maar toen ging het vanzelf over. Het is erg vervelend als ik moet werken, want als ik te weinig slaap krijg ben ik ontzettend vermoeid.

  Mijn vader was hartpatiënt, dus ik vrees hier wel voor... Alleen het vreemde is, overdag heb ik hier nooit last van. Als ik uitgerust ben voel ik me altijd zo fit als een hoentje. Mijn conditie is niet al te best, maar ik ben ook niet na drie stappen buiten adem ofzo. Voor zover ik weet heb ik ook nog nooit een hartinfarct gehad.

  Moet wel zeggen, ik rook regelmatig, slechte gewoonte... Ik wil er al langer mee stoppen, ik denk dat ik dat nu maar per direct ga proberen... Denken jullie dat dit zal helpen of het probleem zal oplossen?

  Reageer
Reageer op: Ik wordt regelmatig buiten adem wakker ’s nachts
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief