Stoppen met ademen in slaap

  • #1

    Vanacht was ik aan het dromen, wat ik droomde herinner ik me nog wel maar heeft niets te maken met wat ik nu zal zeggen. Tijdens de droom had ik opeens geen adem meer & dit voelde ik ook echt, maar ik kwam niet meteen wakker (heel eng). Ik ben dan toch opeens wakker geschoten en moest echt meteen naar adem happen. Ik weet niet echt hoe lang ik heb gestopt met ademen. Ik was er me wel van bewust maar ik kon niks doen tot ik wakker werd. Dit vind ik echt heel eng en nu ben ik zelfs bang om vanavond te gaan slapen omdat ik denk dat ik het weer zal hebben. (Voor de duidelijkheid het is niet bij het in slaap vallen, ik was al aan het slapen)

    Reageer
    #2

    Maak je geen zorgen. Het was maar een droom.

    Reageer
    #3

    Ben je daar zeker van? want het voelde echt wel alsof ik geen adem meer haalde en de manier waarop ik in paniek wakker schoot en dan meteen adem haalde...Het zou me wel erg geruststellen mocht het echt alleen maar de droom geweest zijn (ookal had de droom niks met ademhalen te maken, het was ook geen echt angstige droom). Maar ik had echt wel het gevoel dat ik geen adem meer kreeg. Moet ik me dus geen zorgen maken?

    Reageer
    #4

    Je hoeft je daar geen zorgen over te maken. In je droom raak je dan in paniek en zo wordt je ook wakker...in paniek..

    Reageer
    #5

    Hallo, ik heb dit ondertussen al 3 keer voorgehad, wel iets minder erg maar ik maak me nu toch zorgen. Is er echt niets meer aan de hand? Ik weet niet of het er iets mee te maken heeft (wss niet) maar ik gebruik wel al een aantal maanden neusspray telkens (en alleen maar) voor het slapen gaan omdat ik meteen een verstopte neus krijg wanneer ik neer lig.

    Reageer
    #6

    Dat zal toch met je verstopte neus te maken hebben. Zo lang neusspray gebruiken is echter ook niet goed. Daar zal het uiteindelijk niet beter van worden maar erger. Ga met die klachten naar de huisarts

    Reageer
    #7

    vannacht weer eens gehad... alleen  nu  minstens  3x in  1 nacht.

    Ik heb het wel vaker, zo'n  4 x per jaar  schat ik, al een  jaar of 4/5.

     

    Ik slaap , en  dan  raak ik me  ervan bewust dat ik weinig of geen  lucht/adem  krijg. Ik  wordt  geestelijk wakker,  ik weet dat ik in bed lig, slaap of droom, maar ik  kan me niet bewegen. Ik  probeer wakker te worden, maar dat lukt niet. Ik weet ook dat ik  elk  moment vanzelf wakker  word (ervaring), maar het "geen adem kunnen krijgen"  geeft wel angst en  paniek. Ik weet niet of ik  op het moment dat ik daadwerkelijk wakker wordt,  ik dan  nog benauwd ben, volgens mij niet.

    Iemand enig idee?

    Ik heb eens gelezen dat t kan komen doordat je lichaam  en  je geest verschillende fases  van slaapniveau hebben. Dus dat je lichaam slaapt, je  geest al wakker is, maar je hartslag nog te laag is om  je geestactiviteit  bij te benen...en je dus daarom denkt dat je stikt.

    Maar ik kan het nergens terug vinden

     

    Reageer
    #8

    Misschien een vorm van slaapverlamming....bespreek het eens met je huisarts

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Stoppen met ademen in slaap


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief