stoppen met de pil ivm vleesboom

  • #1

    Mijn vrouw heeft last van een vleesboom die buiten de baarmoeder zit. Ze is 49 jaar. Advies van de arts is om te stoppen met de pil . Door de hormoon verandering zou het mogelijk zijn dat de vleesboom krimpt. Bij het volgende onderzoek wordt gekeken of de overgang plaats heeft gevonden. Ze heeft de pil al ruim 25 jaar . Mijn vraag is kan een vleesboom krimpen door de hormoon's verandering en hoe groot is de kans dat ze zwanger kan raken?

    Reageer
    #2

    Ja, verandering in de hormoonhuishouding kan een effect hebben op myomen.

    De meeste myomen hoeven niet behandeld te worden. Wanneer myomen klachten veroorzaken, zijn medicijnen de eerste keuze bij de behandeling. Deze medicijnen zijn bijvoorbeeld ontstekingsremmers (NSAID's) zoals Ibuprofen of Naproxen, hormonale medicijnen of bijvoorbeeld een anticonceptiepil met een hoge dosis progestagenen (Bijvoorbeeld microgynon 30). Hormonale behandelingen hebben bijwerkingen zoals botontkalking, menopauzale klachten, psychische klachten en het stoppen van de menstruatie.

    Een kans op zwangerschap lijkt gering gezien de overgang op de leeftijd van uw partner. Toch moet overwogen worden voorlopig extra anticonceptie te gebruiken tot duidelijk is of uw partner vruchtbaar is.

    Reageer
    #3

    Juist het innemen van de anticonceptiepil geeft vermindering van de hoeveelheid bloedverlies en doet de grootte van de myomen afnemen!

    Reageer
    #4

    Myomen krimpen tijdens en na de overgang, vandaar dat de dokter wil dat er met de pil gestopt wordt, daarna kan doormiddel van bloedonderzoek gekeken worden hoe het er voor staat.
    voor de zekerheid in die tijd wel een condoom gebruiken, kans op zwangerschap is inderdaad klein, maar wel aanwezig .
    groetjes, Brenda

    Reageer
    #5

    Dat zijn antwoorden waar ik wat mee kan. Is me zeker wat duidelijk geworden. Dank jullie wel.

    Reageer
Reageer op: stoppen met de pil ivm vleesboom


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief