Geen trek in eten

  • #1

    Sinds kort ben ik met mn 67 jaar weer aan het werk.Eigenlijk belachelijk en zou ik van mijn pensioen moeten genieten,maar ik wil nog wat doen.Nu is het zo dat ik nog amper trek heb in eten.2 sneetkes brood op een dag en bij thuiskomst geen trek meer.Zou dit door de combi leeftijd en werk kunnen komen.Voorheen was ik 6 jaar  werkloos.

    Reageer
    #2

    dat is niet erg voor de hang liggend. Ik zou toch even naar de huisarts gaan met die klacht

    Reageer
    #3

    Wat je voedingspatroon zou ik toch zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Beter dus iets van een maaltijdsalade, maaltijdsoep of een omelet met een beetje brood. Liefst ook groenvoer bij elke maaltijd. De Nederlandse gewoonte om direct bij het opstaan te ontbijten is ook minder gezond. Beter zou zijn iets later te eten, misschien op je werk. Misschien deed je dat al in je werkloze periode, dat later eten dan.

    Gebrek aan eetlust kan ook te maken hebben met tekorten aan bepaalde voedingsstoffen, zoals vitamine B/B12, zink en magnesium. Zeker op gevorderde leeftijd kan je vaak wel wat extra's gebruiken. Overigens zegt bloedonderzoek niet zo heel veel over tekorten. Eventueel medicijngebruik zorgt ook voor verliezen aan vitaminen, mineralen en andere stoffen.

    Reageer
Reageer op: Geen trek in eten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief