klachten (soa)

Online ZorgZus
  • #1

    Hai, ik ben een meisje van 14 jaar. Ik ben echt heel bang dat ik een soa heb. Ik heb namelijk wel klachten, maar nog nooit sex gehad. Ik deed vroeger vanaf ongeveer mn 10de wel aan masturberen. Maar kan je hier ook een soa van krijgen?
    De klachten zijn:
    Jeuk in het schaamhaar. Dat heb alleen maar als bijvoorbeeld een andere onderbroek aan doe. Misschien wel een beetje raar.
    Ik heb ook witte, gelige, klonterige, waterige afscheiding. Het ruikt ook een beetje zurig en het gaat vaak door mijn onderbroek heen. ๐Ÿ™ Ik heb het een keertje dat het heel licht bruin was. Wat betekent dat? Ik ben nog steeds niet voor de eerste keer ongesteld geweest, hoort dat? Of komt het doorbdie afscheiding? Ik ben toch niet onvruchtbaar?
    Ik heb ook een beetje een vage, stekende pijn na het plassen en poepen. Meestal in de buurt van mijn navel, en soms zn 7 cm onder mijn navel. Het is ook moeilijk om te poepen en te plassen. Ik geloof dat het met de darmen te maken heef (dat zit ook in de familie).
    Nog een dingetje, ns dat ik ging masturberen, deed er iets bovenin in mijn buik even heel zeer. Een beetje op de hoogte van mijn navel. Wat betekent dat?
    Oja,ik heb ook 1 keer gehad dat ik steken had helemaal onderin links en rechts. Is dit wat gevaarlijks?

    Ik ben echt heel bang dat ik een soa heb. Willen jullie me snel helpen?

    Liefs

    Reageer
    #2

    bezorgd meisje leg jou klacht een voor in het forum soa.maar heb je een vriendje,heb je hem bv gepijpt of heeft hij jou gebeft.daar kan het ook van komen,maar zou wel even naar de dokter gaan hiermee.

    Reageer
    #3

    Hallo meisje,
    Als je nog nooit seks hebt gehad, kun je geen SOA hebben. Ik denk eerder dat jouw klachten komen door een onschuldige maar vervelende candida (=schimmel) infectie. Heel veel meisjes en vrouwen krijgen hier in hun leven een of meerdere keren mee te maken. De huisarts kan je een kuurtje voorschrijven en dan ben je er zo van af. Verder zeg je dat je nog niet ongesteld bent geworden, dus die klachten die jij beschrijft kunnen door de aankomende menarche komen. Jeuk in je schaamhaar kan komen door de stof van je onderbroek, zijn die wel van gewoon katoen? Kunststof en strings veroorzaken ook een vervelende afscheiding, evenals te strakke broeken en panties... nog vragen, stel ze gerust.

    Groetjes

    Reageer
    #4

    Bedankt voor het beantwoorden:)

    Reageer
    #5

    Hallo bezorgd meisje... masturberen is helemaal niet raar en daar raak je dus echt niet onvruchtbaar door. Integendeel, als jij het fijn vindt en er van geniet, gewoon lekker blijven doen. Maar zorg wel altijd voor schone handen (vingers) en gebruik nooit seksspeeltjes van anderen. Ook dat kan schimmelinfecties veroorzaken omdat ze niet goed zijn schoongemaakt/ontsmet. Nog vragen?
    Groetjes, Imke

    Reageer
    #6

    Hai Imke. Bedankt, nee ik heb geen vragen meer:)

    Reageer
    #7

    He ik heb trouwensnog wel een paar vragen.
    Ik heb een keer echt hele licht bruine afscheiding gehad. Schrok me echt kapot. Wat is dit?
    Dat jeminder poept en plst dan normaa en ik moet er ook heel veel moeite voor doen. ..,heeft dat te maken de schimmelinfectie? Of betekent het wat anders?

    Reageer
    #8

    dag meisje,
    Van jezelf te masturberen krijg je zekers geen soa,was zelf 16 toen in begon met mij te masturberen .Ben nu 17 en masturbeer nu elke dag wel.De meeste meisjes van deze leeftijd masturberen wel vaak of zelfs elke dag wel.
    Die waterige afscheiding is meestal het vocht dat vrij komt bij het klaarkomen na het masturberen wel.Die waterige afscheiding heb ik trouwens ook altijd nadat ik ben klaargekomen dan,doe daarom ook altijd wel een proper slipje aan of ik leg een inlegkruisje in mijn slipje nadat ik mij gemasturbeerd heb om die waterige afscheiding wat op te vangen.Dus masturbeer gewoon verder maar het hoort erbij die waterige afscheiding het is zekers geen soa...

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Bruine afscheiding kan duiden op je menarche.

    Reageer
Reageer op: klachten (soa)


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief