dip na klaarkomen

Online ZorgZus
 • #1

  Dag, ik ben een man van 49 jaar, heb een geweldig sexueel contact met mijn vriendin, maar daarbij wel een probleem. Als ik klaargekomen ben dan heb ik vaak last van een dip. Kom ik klaar voor het slapen gaan, dan heb ik er geen last meer van. Maar overdag is het soms heel erg. Laatst kreeg ik zelfs een paniekaanval en voelde ik me de hele dag depressief. Deze stemmingswisseling vind ik bijzonder lastig en bepaalt me vaak dusdanig, dat ik er soms voor kies om niet klaar te komen.
  Wie weet hoe ik aan deze stemmingswisseling kom en hoe ik dit kan voorkomen.

  Alvast bedankt voor je reactie

  Reageer
  #2

  Dat de man, de gevende persoon, vermoeid is na het vrijen is een normaal verschijnsel, tenslotte wordt er flink wat werk verricht bij het vrijen. Er worden hierbij flink wat calorieën verbruikt, zoals in veel schemaatjes over calorieën te vinden is. De vrouw, de ontvangende persoon, voelt zich vaak fit en energiek na het vrijen, ook dat is normaal.

  De geruikt terminologie depressie is in deze context incorrect. Een depressie is echt iets anders dan een een dag durend gevoel.

  Wat verstaat u onder een stemmingswisseling? Beleeft u heftige emoties tijdens het vrijen waarvan u weet dat die niet direct met het vrijen te maken hebben maar opgeroepen kunnen worden door het intieme persoonlijke contact of door de hevige seksuele opwinding? Spelen hier bijvoorbeeld normatieve schuldgevoelens, of zijn er associaties met gevoelens uit het onverwerkte verleden?

  Reageer

  Het hebben van relatieproblemen kan je leven behoorlijk negatief beïnvloeden. Ben je voor jezelf of voor iemand anders op zoek naar een oplossing en heb je niet genoeg aan de antwoorden die je kunt vinden in ons forum? Ook dan helpen wij je graag verder.

  Wat te doen als jullie relatie onder druk staat?

  Wat te doen als jullie relatie onder druk staat?

  Jullie komen er samen niet meer uit. Het hebben van relatieproblemen kan dagelijks het leven behoorlijk belemmeren. Jullie hebben het... Lees verder
  Partner content
  #3

  Je hebt last van POIS. Ik heb het ook. de dag na ejaculeren voel ik me leeg, verdrietig, oncomfortabel, chagrijnig, wil ik niemand zien, wolk in m'n hoofd, depressief enz.
  Bekijk dit filmpje op Youtube en je begrijpt dat je niet de enige bent:
  https://www.youtube.com/watch?v=UWBxAUC9k1g

  https://sites.google.com/site/poiswebsite/

  Reageer
  #4

  POIS is niet iets psychisch. Heeft ook niets met schuldgevoel enz. te maken. Het is iets lichamelijks. Het heeft al een naam, maar nog geen oplossing.

  https://sites.google.com/site/poiswebsite/

  Reageer
  #5

  Dit is ook herkenbaar voor mij(Vrouw). Na de seks en na het klaarkomen voel ik me vaak zeer neerslachtig en zwaar in m'n hoofd.

  Reageer
  #6

  Volgens mij heb ik ook dit probleem. Ik ben een man van 25 jaar. Ik ben ook na het klaarkomen vaak dezelfde of de volgende dag neerslachtig en moe en wat van m' n levenslust verloren. Toch heb ik het niet altijd, maar wel vaak, ongeveer 80% van de keren. Wanneer ik het niet heb merk ik dat ik nog genoeg drang heb naar seks heb om me energie te geven voor de rest van de dag. Ik denk daarom dat iets met m' n hormonen te maken heeft. Dat m' n lichaam te weinig testosteron en andere benodigde hormonen aanmaakt. Ik merk daarbij dat als ik een aantal dagen niet ben klaargekomen, ik steeds scherper in m' n hoofd word, zekerder en sneller in denken. Alsof er meer motivatie en drijf in mijn geest zit.

  Al met al een super irritante 'aandoening', zeker nu ik aan het daten ben met een hele leuke meid...

  Een oplossing heb ik dus nog niet gevonden. Mijn plan is om gezonder en vitaler te gaan leven, veel te gaan sporten en mezelf constant uitdagen, zowel fysiek als mentaal. Wellicht zorgt het ervoor dat ik het tekort van benodigde hormonen compenseer met de nieuwe hormonen die ik aanmaak tijdens het sporten.

  Reageer
  #7

  Gewoon nooit meer klaarkomen, laat de seksuele energie door je lichaam circuleren. Tantrische sex heet dit.  Na het piekorgasme is het heel normaal dat je een week of 2 je niet helemaal top voelt. Laat je het piekorgasme weg dan komt er veel voor terug. OOk op het moment dat je seks hebt!

  Reageer
Reageer op: dip na klaarkomen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief