4 effectieve tips om je orgasme uit te stellen

4 effectieve tips om je orgasme uit te stellen

Een groot deel van de Nederlandse mannen komt te snel klaar. In sommige gevallen is het zo erg dat het een gezond seksleven in de weg staat. Dat betekent gelukkig niet dat er helemaal niets aan te doen is. Met de juiste tips en tricks kun je er namelijk voor zorgen dat je minder snel klaarkomt. In dit artikel lees je daarom enkele tips om je orgasme uit te stellen.

Waarom komen sommige mannen te snel klaar?

Misschien vraag je je af waarom je überhaupt snel een orgasme krijgt. Wist je dat een man na gemiddeld vijf minuten klaarkomt? Omdat dat een gemiddelde is, wordt dit niet gezien als snel klaarkomen. Kom je binnen één minuut of minder (na penetratie) klaar dan wordt dit gerekend als een snel orgasme. Natuurlijk kunnen twee minuten of langer ook voor jou betekenen dat het te vroeg is als je er last van hebt. Er is een aantal oorzaken aan te wijzen voor snel klaarkomen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Misschien ben je nog jong en onervaren en voel je je orgasme nog niet goed aankomen. In dat geval kun je er ook niets aan doen om het orgasme te onderdrukken.
  • Bij sommige mannen is het erfelijk bepaald dat ze snel klaarkomen. Dit is alleen het geval als je altijd binnen één minuut klaarkomt, ongeacht de omstandigheden.
  • Wanneer je nog maar net met iemand bent, kan de spanning of eventuele onzekerheid ervoor zorgen dat je sneller dan gewenst klaarkomt.
  • Te snel klaarkomen kan ook komen door een erectieprobleem. Merk je dat je eerder je erectie hebt verloren? Dan kun je last krijgen van prestatiedrang waardoor je sneller gaat klaarkomen.
  • Er is een aantal lichamelijke aandoeningen dat ervoor zorgt dat je snel klaarkomt, zoals een snel werkende schildklier. Om dit zeker te weten, maak je een afspraak bij de dokter.

Langzaam vrijen voor meer genot

Kom jij altijd snel klaar, maar wil je het liefst je orgasme uitstellen? Dat kan door te beginnen met langzaam vrijen, oftewel: vrijen in stappen. Begin bijvoorbeeld met zachtjes penetreren zonder dat je daadwerkelijk tempo maakt. Dit kun je afwisselen met voorspel; net zolang jullie het prettig vinden. Is het tijd voor wat meer tempo? Dan voer je het penetreren op naar zachtjes stoten. Door middel van kleine tempoversnellingen kun je zelf bepalen of je tot het einde gaat of niet. Je kunt het ook nog even uitstellen door bewegingen en tempo’s af te wisselen. Uiteindelijk is het belangrijk om hier samen een weg in te vinden, zodat je uiteindelijk precies weet wat jullie allebei lekker vinden.

Later klaarkomen door verschillende standjes

Wat ook heel goed kan helpen bij het uitstellen van je orgasme is aan de slag gaan met verschillende standjes. Je moet hier echt even mee oefenen door te weten wanneer je precies moet veranderen van standje. Ben je namelijk al op het punt dat je merkt dat je klaar gaat komen? Dan ben je vaak al te laat. Dit punt wordt ook wel the point of no return genoemd. Het is fijner om eerder te switchen van standje zodat je dat punt nog kunt voorkomen. Deze geweldige standjes voor nóg intensere seks kunnen je daarbij helpen. Ga er langzaam maar zeker mee aan de slag en varieer waar nodig.

Gebruik een condoom om orgasme uit te stellen

Merk je dat je voornamelijk snel klaarkomt wanneer je zonder condoom vrijt? In dat geval is het aan te raden om eens te proberen om seks met een condoom te hebben. Dat is voor veel mensen namelijk een heel andere ervaring. De meeste mannen ervaren met een condoom vrijen als minder prikkelend, waardoor het langer duurt voordat ze klaarkomen. Daarnaast zijn er diverse soorten condooms te koop met een bepaald middeltje dat ervoor zorgt dat de eikel licht wordt. Ook daardoor kun je het langer volhouden. Laat je niet tegenhouden door het feit dat je normaal nooit een condoom gebruikt. In dat geval is het juist het experimenteren waard.

Bekkenbodem of pc spier trainen tegen snel klaarkomen

Iets wat veel mannen niet weten is dat ze hun bekkenbodem of pc spier kunnen trainen om zo meer invloed te hebben op wanneer ze klaarkomen. Dat zit namelijk zo: wanneer je deze spier traint, kun je ervoor zorgen dat de spier tijdens het vrijen volledig ontspannen is. Door die ontspanning kom je later klaar. Je kunt het je misschien nu niet voorstellen, maar door effectief deze spieren te trainen heb je uiteindelijk meer invloed op je orgasme. Zodra je merkt dat er een orgasme aan zit te komen, hoef je alleen maar die spier te ontspannen en je orgasme wordt uitgesteld. Online vind je diverse oefeningen om te beginnen met het trainen van de bekkenbodem of pc spier.

 

– Partnercontent –

Delen:  
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief