Verschil psycholoog en seksuoloog

Online ZorgZus
  • #1

    Beste lezer,

    Ik zit met een probleem waarvoor ik een specialist wil opzoeken. Nu heb ik begrepen dat een seksuoloog een specialisatie heeft in seksueel gerelateerde problemen en tevens vaak ook psycholoog is. Niet helemaal onverwacht is mij opgevallen dat de tarieven van seksuologen hierdoor ook iets hoger zijn.

    Ik heb wel eens begrepen dat de seksuoloog feitelijk enkel meer kennis heeft rondom medisch-seksuele problemen en niet zozeer met psychische-seksuele problemen (tov de psycholoog). Omdat ik medisch gezien niets mankeer op seksueel vlak, stel ik mijzelf de vraag of het verstandig is om met een seksueel probleem naar een psycholoog te gaan. Zal dit de lading dekken? (klein beetje randinformatie zonder direct heel specifiek te worden, mijn problematiek gaat meer in op een stukje persoonlijke en maatschappelijke beeldvorming over seks, verwachtingen hierin en acceptatie ervan)

    Hartelijke groet,

    Reageer
    #2

    Ik denk dat je dan beter naar een psycholoog kunt gaan.

    Reageer
Reageer op: Verschil psycholoog en seksuoloog


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief