Psycholoog

 • #1

  Hallo,

  Ik ben opzoek naar een gratis online therapeut/psycholoog voor jongeren kent er iemand er 1? De huisarts heeft me al aangeraden om naar een psycholoog te gaan maar daar ben ik echt absoluut niet klaar voor. En ik wil niet dat mijn ouders ervan weten dus ik ben opzoek naar een online gratis therapeut en als ik er klaar voor ben ben ik bereid om naar een psycholoog te gaan in persoon momenteel nog niet dus vandaar als iemand een online therapeut/psycholoog kent dat gratis is?

  Reageer
  #2

  Hey,

  Als je via je huisarts naar een psycholoog gaat,wordt dat vergoed door je ziektekosten verzekering.
  Ik weet niet hoe je verzekerd bent,of je ouders inzicht hebben in je zorgverbruik/zorgkosten,dan zouden ze kunnen zien dat je naar een therapeut gaat.
  Maar via je huisarts zullen ze er niet achterkomen,die heeft een zwijgplicht.
  Een gratis therapeut zul je niet gaan vinden,vrees ik.
  Een online therapeut die via je zorgverzekering wordt betaald zou waarschijnlijk nog wel lukken.
  Stel je huisarts deze vraag eens, die mag je ouders er niks over vertellen, maar dan weet je wel zeker dat je bij een betrouwbaar iemand terecht komt.

  Succes,het is al heel goed van je dat je er over denkt hulp te zoeken!

  Reageer

  Iedereen voelt zich wel eens somber en down, geen zin om dingen te ondernemen en moe en lusteloos. Soms huilbuien zonder echte aanleiding. Normaliter gaat dit ook weer na enkele dagen over. Maar soms houden de klachten langer aan.

  Depressieklachten? Test ze zelf!TEST JEZELF
  Partner content
  #3

  Mijn ouder hebben inzicht op mijn zorgkosten dus ze zullen het dan sowieso te weten komen en dat is echt iets wat ik absoluut niet wil, maar heel erg bedankt voor je antwoord

  Reageer
  #4

  Vraag je huisarts anders eens of die mogelijkheden weet om het buiten je ouders om te kunnen doen.
  Misschien heeft die vaker een dergelijke situatie mee gemaakt en kan die je helpen om toch de hulp te krijgen die je nodig bent zonder dat je ouders het te weten komen.
  Je zou kunnen vragen hoe bijvoorbeeld gesprekken met de praktijkondersteuner gedeclareerd worden. Als "huisartsenzorg" of onder een andere noemer. Naar de huisarts gaan kun je bij je ouders verklaren met bijvoorbeeld een sportblessure of ander kwaaltje.
  Uiteindelijk zou het goed als je ouders weten wat er speelt,maar als het voor jou beter voelt als ze het eerst niet weten,zou je het op zo'n manier kunnen doen.
  Als je jezelf maar niet de hulp ontzegt waar je toch behoefte aan zegt te hebben

  Reageer
  #5

  Er is gratis psychologische hulp voor mensen die anoniem willen blijven. Daar is geld voor vrijgemaakt.

  Maar ik weet niet meer waar dat was. Dat is misschien met google te vinden.

  Reageer
Reageer op: Psycholoog
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief