Zaadlozing tijden slapen

 • #1

  Mijn partner heeft een vorm van schizofrenie en heeft veel last van zaadlozing tijdens zijn slaap. Heeft iemand hier ervaring mee , kan het komen door medicijn gebruik ( clozapine). Mijn partner maakt zich hier veel zorgen om en raakt daardoor in een depressie, Gevraagd aan psychiater maar die heeft geen antwoord....

  Reactie
  #2

  Gaat u samen naar de psychiater? Of bent u aanwezig tijdens de consulten van uw echtgenoot?

  Vreemd dat uw psychiater geen antwoord geeft. Is er een reden dat de psychiater u hieromtrent niet informeert?

  Reactie

  Het hebben van relatieproblemen kan je leven behoorlijk negatief beïnvloeden. Ben je voor jezelf of voor iemand anders op zoek naar een oplossing en heb je niet genoeg aan de antwoorden die je kunt vinden in ons forum? Ook dan helpen wij je graag verder.

  Wat te doen als jullie relatie onder druk staat?

  Wat te doen als jullie relatie onder druk staat?

  Jullie komen er samen niet meer uit. Het hebben van relatieproblemen kan dagelijks het leven behoorlijk belemmeren. Jullie hebben het... Lees verder
  Partner content
  #3

  Een nachtelijke ejaculaties worden ook wel "natte droom" genoemd, spontaan orgasme of gewoon een orgasme tijdens de slaap.

  Nachtelijke ejaculaties komen het meest voor in de puberteit, maar kunnen op alle leefijden voorkomen.

  In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt is een erectie is niet noodzakelijk voor het klaarkomen.

  Er is feitelijk weinig bekend over de oorzaak van onverwachte ejaculaties tijdens het slapen. Er wordt gedacht dat nachtelijke ejaculaties worden veroorzaakt door erotische dromen. Deze fantasieën kunnen vanzelfsprekend grote individuele verschillen vertonen. Opvallend is dat er vaak een relatie bestaat met verboden seksualiteit en taboes.

  De frequentie van nachtelijke emissie is zeer variabel. Sommige mannen hebben een groot aantal nachtelijke ejaculaties, anderen hebben er misschien slechts enkele gedurende een leven. Eigenlijk is er geen norm die bepaalt wat normaal is en wat afwijkend of zelfs een ziekte genoemd zou kunnen worden.

  Het is bekend dat gebruik van medicatie met testosteron de frequentie van nachtelijke ejaculaties verhoogd.

  Niet alleen mannen kunnen spontaan orgasme hebben, ook bij vrouwen is bekend dat dit verschijnsel optreedt.

  Reactie
  #4

  Nee ik ben niet aanwezig bij de psychiater en informeert mij ook niet , heb pas sinds 8 maanden een relatie met mijn partner.
  EN ja ik weet dat het natte dromen worden genoemd , maar ik denk dat er meer achter zit , waarschijnlijk iets uit zijn jeugd , vroege ervaringen met verkeerde personen op sexueel gebied. Onzekerheid vanwege zijn schizofrenie en een cobinatie met zijn medicatie.
  Maar bedankt voor je reactie.... ik hoop dat er iemand is die hier iets in herkent en mijn partner kan helpen waardoor hij zich minder hierdoor depressief voelt.

  Reactie
  #5

  Ik vind het absoluut niet iets om je voor te hoeven schamen!

  Reactie
  #6

  Zou het niet zo kunnen zijn dat jij hem kunt helpen? Jij interesseert je voor zijn situatie.
  Aan de andere kant, ik heb niet uit je bericht begrepen dat hij een probleem had, maar jij. Dus wie helpt nu wie, en wat zoek je precies? Sorry, maar het is mij niet helemaal duidelijk.
  Heb jij een probleem met zijn dromen en ejaculaties of vind jij het vervelend dat hij dat heeft en het misschien niet met jou deelt?

  Reactie
  #7

  Sorry was een paar dagen weg.
  Maar ik heb geen enkel probleem met zijn zaadlozing 's nachts . Mijn partner vind het erg vervelend , bijvoorbeeld hij kan niet mee op schoolkamp met zijn zoon waarbij ze overnachten want hij is dan bang dat het ook gebeurd en hij kan dan niet gaan douchen. Het maakt hem erg onzeker , en hij praat er wel over met mij.
  En met schizophrenie is het nog steeds niet erg duidelijk wat medicijn gebruik doet op gebied van sexualiteit. Deze mensen staan vaak niet erg stabiel in hun schoenen en denken dieper na over problemen (voor hun , terwijl mensen zonder schizo die problemen misschien niet eens zien). Kan eindeloos doorgaan over onderwerp schizo maar dat gaat teveel type werk worden.
  Wil hem gewoon graag helpen en dit is de eerste lijn die ik probeer , mensen helpen mensen... je weet nooit of iemand zichzelf hierin herkend.
  Misschien weet iemand anders een goeie site waar ik beter op kan kijken.
  Maar bedankt voor je reactie.

  Reactie
  #8

  Ik heb niet het idee dat de ejaculatieproblemen het kernprobleem zijn maar veeleer een symptoom van een onderliggend basaal probleem. De beste plaats om deze vragen te beantwoorden is toch wel de psychiater.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Zaadlozing tijden slapen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief