'Seks' na miskraam

Online ZorgZus
  • #1

    Ik heb nu 10 dagen geleden ongeveer een miskraam gehad. Het bloeden zelf werd al wel snel wat minder maar daarna bruin verlies. Afgelopen woensdag en donderdag geen verlies meer gehad. Het leek over. Nu waren mijn man en ik gister seksueel actief, maar niet in de zin van echt seks hebben. Hij heeft alleen de buurt van mijn vagina aangeraakt maar is er niet in geweest met zijn vinger. Nu bedacht ik me opeens dat dat misschien wel helemaal niet verstandig is na zo'n miskraam. Ik heb mezelf daarna vrijwel meteen gedoucht, wel een half uur en ik heb mezelf goed schoongemaakt van onder. Niet met zeep, gewoon met water. Niet lang daarna (miss een uurtje) begon ik een beetje last van mijn buik te krijgen en begon ik ineens weer een beetje te vloeien. Zou dat daarvan zijn geweest? Ik ben wel klaargekomen, weet niet of dat wat uitmaakt.. Verder gedurende de dag wat rood verlies en bruin verlies. Pijn trok op den duur wel weg. Nu vannacht ging het weer goed, maar toen ik vanmorgen boodschappen ging doen begon het weer een beetje. Is dit allemaal normaal? Of moet ik me een beetje zorgen maken? Ik hoor het graag.. Want ik zit er wel mee.

    Reageer
    #2

    Dat zal met het vrijen niks te maken hebben. Het kunnen nog wat naweeën zijn van de miskraam.

    Reageer
    #3

    Okee gelukkig. Dus ik hoef me geen zorgen te maken over het feit dat het nadat het 2 dagen gestopt was weer opnieuw begon? Niet super veel, echt heel donkerbruin nu. En gister dus rood/roestbruin. Ik vind het zo vervelend, die miskraam vond ik al erg maar ik wil dat dat bloeden ook gewoon stopt..

    Reageer
    #4

    Dat is toch nog wat oud bloed dat nog uit de baarmoeder komt. Met vrijen en het orgasme, heb je war spanning op je buik en je baarmoeder gezet, waardoor dit nu naar buiten komt.

    Reageer
    #5

    Ha Tandor, toch nog een vraagje, ik had er vanmorgen weer last van tijdens het plassen. Nu kwam er weer wat vers donkerrood bloed los, een beetje klontertjes. Ook deed mijn buik weer een beetje pijn en nu is het overgegaan naar donkerbruine afscheiding. Mijn buik is nu wat opgezet nog. Is dat allemaal nog normaal? Wanneer moet het echt over zijn?

    Reageer
    #6

    Dat is moeilijk te zeggen. Als je er ongerust over bent,neem dan contact op met de gynaecoloog of de huisarts

    Reageer
    #7

    Okee dat ga ik denk ik dan wel doen. Zie jij reden tot bezorgdheid? Op de ene site staat dat het wel 2 weken kan duren, op een andere site weer 1 week. Ik raak daar toch een beetje van in de war.

    Reageer
    #8

    Ik zie niet meteen een reden tot bezorgdheid... Maar dat is dan een aanname via internet zonder enig vorm van onderzoek...

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hoi Tandor, ik was vandaag te laat met bellen omdat ik aan het werk was, daarna kon ik een spoednummer bereiken. Maar nu heb ik weer een klein beetje helder rood bloed verlies en nu zit ik me zorgen te maken over baarmoederslijmvlies ontsteking of een andere ontsteking daar. Onder andere een kenmerk kon zijn constipatie en pijn tijdens de stoelgang. Dat heb ik sinds de miskraam.. Verder overdreven bloedverlies of pijn, maar dat heb ik niet overdreven. Moet ik me dan zorgen maken? Helemaal dat constipatie gebeuren vind ik niet prettig, dat doet me ook wel zeer van onderen.. Of kan dat normaal zijn na een miskraam. Ik heb geen koorts. Ik ben per ongeluk wel regelmatig in bad geweest na die miskraam, ik las dat dat ook niet goed was. Oeps, dat wist ik niet..

    Reageer
    #10

    Ik denk dat het voor je eigen gemoedsrust toch beter is om morgen even met de gynaecoloog of de huisarts te bellen en een afspraak te maken. Overigens is het zo, dat je na een miskraam best wel 2-3 weken kunt vloeien. Het badderen was daarom niet zo'n goed idee.

    Reageer
    #11

    Ja wil ik ook doen.. Maar zou ik een infectie hebben opgelopen van dat badderen? Of had ik dat wel gemerkt.. Of zou ik daarom juist weer zijn gaan bloeden?

    Reageer
    #12

    Ik enk dat het de bloeding na de miskraam wat op gang heeft gehouden

    Reageer
    #13

    Okee.. Net ging ik naar de wc en het water was roodgekleurd. Moet ik de huisartsenpost bellen als het meer gaat bloeden? Onderaan voel ik een soort van druk, net of ik gepoept heb en de druk nog op mijn endeldarm zit ofzo.. Geen pijn, maar zouden dat mijn bekken kunnen zijn? Excuses voor de vele vragen maar ik weet gewoon niet of dit er allemaal bij kan horen of dat er iets anders aan de hand is.. In mijn maandverband zelf zit niet zoveel, alleen als ik ga plassen komt het wat meer los.

    Reageer
    #14

    Als het erger gaat worden, bel dan met de huisartsenpost.

    Reageer
    #15

    Is het dan toch best ernstig?? Moet ik me zorgen maken? En wat is erger? Hele verband vol?

    Reageer
Reageer op: 'Seks' na miskraam


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief