Hoe zit het nu precies na een miskraam

 • #1

  Voor 3 weken geleden kreeg ik bij de verloskundige te horen dat ik een miskraam had, ik was toen 10 weken en 5 dagen zwanger maar er was maar weinig op de echo te zien en waarschijnlijk was het rond de 5/6 weken mis gegaan. De week erna kreeg ik een spontane miskraam, moet eerlijk zeggen dat ik nogal schrok van al het bloed. Ik heb nog een paar dagen bloed verlies gehad en soms weer in eens wat meer. Die week erna moest ik terug naar de verloskundige voor een echo om te zien of alles weg was en dat was niet het geval. Dus door naar de gynacoloog en ik moest afgelopen donderdag voor een curretage, er zat niet veel meer alleen nog wat baarmoederslijmvlies..
  De verloskundige en de gynacoloog zeiden beide dat ik eerst weer een menstuatie moest hebben voordat ik weer zwanger mocht worden maar ik lees op internet daar over zulke wisselenden dingen. Wie helpt me hoe het nu precies zit?? En de verpleegkunde zei dat we 6 weken geen gemeenschap mochten hebben, dit vonden we allebei wel erg raar.. En hoe lang duurde het bij jullie na de curretage voordat je weer ongesteld werd. Ik bloed al niet meer, dat was zaterdag eigenlijk al over..

  Reageer
  #2

  dat je verschillende dingen te horen krijgt is lastig, je moet maar denken dat iedereen een mening heeft en die krijg je dus hier ook weer.

  De een is sneller genezen dan de ander, de een heeft langer bloedverlies enz.
  het lijkt mij logisch dat je gewoon even je menstruatie afwacht. De baarmoeder is nu een soort wond wat even moet genezen, dus 4 weken geen sex is niet zo raar, maar misschien is 2 weken ook goed.

  Ook over zwanger worden na een miskraam hoor je verschillende verhalen, de een zegt dat je het meteen kan proberen de ander zegt even wachten.
  De Natuurgeneeskundigen en homeophaten raden geloof ik in het algemeen 3 maanden wachten aan.

  Dus in het kort: trek je eigen conclusie maar doe wel een beetje voorzichtig, zeker de eerste weken.

  Reageer
  #3

  Allereerst, wat naar dat je een miskraam hebt gehad..!

  Ik heb zelf in juni een miskraam gehad. Het was een missed abortion. Op de echo was wel te zien dat het kindje niet meer leefde (het was gestopt bij 7 weken), maar het duurde bijna 4 weken voordat m'n lichaam het heeft afgestoten (3 dagen voordat ik opgenomen zou worden voor een currettage). Het is dus uiteindelijk langs natuurlijke weg gegaan.

  De gynaecoloog heeft mij helemaal geen adviezen gegeven van 'je moet zo lang wachten' e.d. Ik ben gewoon na 4 weken weer ongesteld geworden. M'n lichaam heeft dus eigenlijk meteen de cyclus weer opgepakt. Dat is dus een teken dat er ook een eisprong is geweest. Of het verstandig is om meteen weer zwanger te raken.. ik weet het niet. Ik denk op zich dat het wel goed is om je lichaam nog heel even 'rust' te gunnen en in ieder geval 1 menstruatie af te wachten. Maar dat is puur mijn mening.
  Ga op je gevoel af. Als je lichaam er nog niet klaar voor is, word je denk ik toch niet zwanger.

  Veel sterkte nog.

  Groetjes,
  Petra

  Reageer
  #4

  Ik heb ook 2 miskramen gehad, beiden via de natuurlijke weg. Ik heb helemaal geen informatie gehad van wachten met zwanger worden ed. Ik werd ook na een echo naar huis gestuurd, wacht maar totdat het misgaat en verder helemaal geen informatie. Bij de eertse echo werd me zelfs gevraagd ben je wel zwanger, dat deed erg pijn, want ik was wel degelijk zwanger. Ik werd na een miskraam gewoon de maand erna weer ongesteld en heb inmiddels 2 gezonde dochters. 1 van 3,5 jaar en 1 van 1 jaar oud.

  Ik denk dat je lichaam zelf wel aangeeft wanneer het weer een zwangerschap aankan, zelf was ik na de eerste miskraam na een half jaar weer zwanger. Maar emotioneel doet het ook wat met je.

  Reageer
Reageer op: Hoe zit het nu precies na een miskraam


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief