Hoofdpijn na psychose

 • #1

  Ik heb vorig jaar een psychose gehad, en sinds deze over is heb ik een costante hoofdpijn.

  Het is een heel rare hoofdpijn, niet gewoon zoals ik die ken van vroeger. Wat dat betreft voelt er niets meer zoalas vroeger sinds di psychose. En het is al 8 maanden geleden.

  Het verschilt een beetje per dag maar over het algemeen is het een constant kloppend gevoel. Ik hoor constant mijn hart in mijn hoofd kloppen. Het is ook een constante druk.. vooral op de oren en het hele hoofd. Dit is CONSTANT aanwezig, de hele dag en de hele nacht, zelfs als ik slaap.

  ook Heb ik pijn aan vooral mijn voorhoofd en slapen.. en bovenop mjn hoofd.. eigenlijk overal.
  Vaak voel ik me ook constant een soort duizelig. Voorheen had ik ook een grote piep in mijn hoofd, die er nog steeds soms is

  Het voelt alsof mijn hoofd van binnen helemaal kapot is.. alsof het letterlijk niet meer werkt in mijn hersenen.

  Het is net alsof ik totaal over mijn grens ben gegaan. Over de grens van wat mijn hoofd/hersenen en geest aan hebben gekund, maar ik dat niet door had doordat ik psychotisch was. Ik heb het gevoel.. een maal over die grens en je herstelt niet meer.

  Het is al maanden bijna hetzelfde.. Ik kan er niets aan doen. Paracetamol of ibuprofen helpen niet.. fysiotherapie helpt niet.. slapen helpt niet.. niets helpt.

  Heeft er iemand ervarnig met hoofdpijn en duizeligheid na een psychose?

  Reageer
  #2

  Slik je op dit moment medicijnen n.a.v. de psychose?
  Zoja, welke?

  Groeten Petr

  Reageer
  #3
  Reageer
  #4

  Google eens acupunctuur en hoofdpijn.

  Reageer
  #5

  Ik slik nu 2,5 mg olanzapine, 10 mg oxazepam en 10 mg temazepam voor het slapen..
  Maar ik ben al aan het afbouwen met olanzapine en oxazepam..
  Ik heb al vaker gehoord: misschien zijn het bijwerkingen van de medicijnen, maar dit voelt echt niet zo. Bovendien had ik de klachten al voordat ik medicijnen kreeg en heb juist die medicijnen gekregen om beter te slapen en rustiger te zijn.

  Verder doe ik al acupunctuur.. sinds april.. maar de hoofdpijn gaat er niet van weg.

  Ik ben heel wanhopig, ben gewoon bang het nooit meer weggaat.

  Ik ben ook al bij de neuroloog geweest en die wilde een mri-scan maar ik durfde niet..
  Ik denk dat er ook niets uitkomt.. ik heb geen tumor ofzo..

  het is duidelijk hoofdpijn na de psychose omdat mijn hoofd helemaal op hol is geweest ofzo.. Daarvoor was ik nooit een hoofdpijn mens. Het voeltt ook niet als gewonen hoofdpijn.

  Wat moet ik ermee?

  Reageer
  #6

  Nou, als je zo wanhopig bent snap ik niet dat je géén MRI scan wilt laten maken maar in onzekerheid blijft en dan je problemen via een forum wilt oplossen?! Wees geen chicken, maar laat die MRI maken.

  Reageer
  #7

  Waarom wilde je geen MRI-scan? Zonder je te beledigen hopelijk; zou het ook kunnen zijn dat het nog wat licht-psychotische kenmerken zijn? Is het dan wel verstandig om af te bouwen met je medicijnen? Zou je dit kunnen bespreken met je psychiater?

  Reageer
  #8

  Ik wilde geen mri, omdat ik me heel slecht voel en ik al heel veel vage klachten heb waar geen verklaring voor is. Ik was bang dat een mri toch niet goed voor je is.. het magnetisme en vooral de contactvloeistof.
  Ik heb ook wel eens gelezen van mensen die zich niet goed voelde na een mri scan en ik wil niet het risico lopen dat ik er alleen maar meer mee schaadt. ik heb ook moeite met de smalle ruimte.. al met al heb ik uiteindelijk afgebeld. Het kan altijd nog vond ik. Ik denk er nog steeds over na er toch een te doen.
  Ben alleen bang het weer een test is waar niks uitkomt.

  @dokterK: Ik heb niet het gevoel ik nog psychotisch ben.. ik heb geen wanen meer. Kunnen hoofdklachten licht-psychotische verschijnselen zijn dan?
  Ik ben wel duidelijk nog niet hersteld van de psychose. Ben nog helemaal de oude niet.
  Misschien zijn het de restverschijnselen, de negatieve symptomen ofzo, maar gaan die ooit nog weg?
  Overigens heeft het afbouwen van meicijnen tot nu toe helemaal geen effect gehad. Mijn psychiater wil al een tijdje de oxazepam afbouwen, wat ik ook probeer.. maar met weinig effect.. Het totale gevoel van niet functioneren zoals vroeger blijft.. en ook het constante lijden

  Ik weet het niet echt meer.. Ik kan een mri scan laten doen, maar de kans dat er niets uitkomt is groot, en ook al komt er wel iets uit.. wat is de kans dat er iets tegen te doen is? Een scan maken lost niet gelijk alles op..

  Ik ben op dit forum omdat ik me al zo lang afvraag of er niet meer mensen zijn die ontzettend last van hun hoofd hadden na een psychose.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #10

  Je kunt je laten testen op de ziekte van lyme. Het borrelia virus. Bij een speciaal lab, Prohealth bijvoorbeeld of in Duitsland.

  lyme wekt psychoses op maar kan ook zorgen voor "brain fatigue", dat is een heftige druk op je hersenen. Je zult alleen wel zelf actie moeten ondernemen, er zijn bijna geen artsen die je hiermee zullen helpen daar de richtlijnen van het CBO er niet naar zijn. Succes.

  Reageer
  #11

  Ziekte van Lyme, heb ik nooit aan gedacht.
  Maar daarvoor moet je gebeten zijn door een teek niet waar? Ik ben al jaren niet in een bos geweest.. en ben zover ik weet nooit gebeten.
  Kan ik dan toch de ziekte hebben?
  Kan ik geen bloedtest aan de huisarts vragen?

  Reageer
  #13

  Hoi,
  Ik heb die hoofdpijnen tijdens en na mijn psychoses ook gehad. Na verloop van tijd en met gebruik van Olanzapine nam de hoofdpijn weer af. Meerdere keren kwam bij het afbouwen, bij mij de hoofdpijn weer terug evenredig met toename van dwanggedachten en onrust in mijn hoofd. Voor mij staat het vast dat die hoofdpijn sterk gerelateerd is met prepsychotische verschijnselen. Ik slik nu maar 2,5 Mg Olanzepine per als een dag als een soort onderhoudsdossis en heb het totaal afbouwen voorlopig maar even uit mijn hoofd gezet. Misschien heb je hier wat aan. Ik zou zeggen sterkte en doe er je voordeel mee.
  Tony

  Reageer
  #14

  @versiemettitel,
  Hoe gaat het met je?

  Reageer
  #15

  ik heb precies het zelde en ga er voor in behandeling heb je nog steeds deze klachten en wat doe je er tegen?

  Reageer
Reageer op: Hoofdpijn na psychose
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief