vreemde denkwijze

 • #1

  Ik ken een dame die overal complotten zie met name covid gerelateerd +godsdienst en een zeer vreemde denk wijze heeft,
  Voorbeeld, er leven reuzen onder de grond en wij allen worden vermoord door de hoge pieten die lid zijn van vrijmetselaars, ze ratelt aan een stuk door en als je er niet mee eens bent mag je doodvallen en ze is erg verbaal agressief, Als je je niet gedoopt bent dan kom je niet in de hemel, ze verspreid frontnieuws en maakt met iedereen ruzie, ikzelf vind het zelfs gevaarlijk worden, ik ken haar arts niet familie daar ze met iedereen breekt, ze heeft echt rare denk wijze want straks wordt je volgens haar (de gevaccineerde met Covid mensen via 5G en lantaarnpalen uit de weg geruimd, en zo nog veel meer waar ik met mijn oren sta te klapperen,wat kan ik hier mee, want deze dame heeft hulp nodig maar ze vind zelf van niet, alle andere mensen hebben hulp nodig? Adviezen tips welkom.
  Alvast bedankt

  Reageer
  #2

  Ze zal idd hulp nodig hebben, maar daar moet ze dan toch zelf voor in actie komen

  Reageer
  #3

  Bedankt voor uw reactie,

  Ik begrijp het wel maar maak me zorgen om haar welzijn. Nu is ze weer boos op mij als ik iets over probeer te zeggen.

  Maar bedankt :

  Reageer
  #4

  Maar als iemand zelf niet de ernst meer ziet van zijn of haar "gekte"

  Dan is dat het en wachten tot het uit de hand gaat lopen met misschien wel slachtoffers daar ze regelmatig meld dat ze auto's in de brand wil steken daar ze niets met gezag te maken wil hebben.

  En mensen die in haar ogen haat dwarsbomen?

  Ik denk dat ik net als de rest van de mensen moet afhaken om mijn eigen veiligheid te waarborgen,

  Hopelijk komt ze op pint dat ze hulp zoekt.

   

  Roos

   

  Reageer
  #5

  Wettelijk is het tegenwoordig zo geregeld dat mensen die zoals zij niet meer in staat zijn om goed voor zichzelf te zorgen en hulp plus medicatie nodig hebben (meerdere wanen van agressieve aard, sociaal maatschappelijke teloorgang, enz), dat je bemoeizorg kunt inschakelen of dit signaal bij de huisarts (of zelfs een crisisdienst) kunt neerleggen.

  Tegenwoordig kunnen deze mensen ook worden behandeld/geholpen als ze dat zelf niet willen. Alleen iemand anders moet hen daarmee helpen.. Met antipsychotica kan zo iemand dan weer behoorlijk opknappen en misschien dat contact met mensen dan weer normaler wordt.

  Zeker niet afwachten, want als iedereen dat doet ontstaat er straks misschien een heel traumatische of schadelijke situatie.

  Reageer
  #6

  Net als in het andere topic:
  In de ideale wereld zou dat kunnen. Dat is een mooi theoretisch verhaal. Maar de realiteit zit toch echt iets anders in elkaar kan ik je verzekeren. Bij een huisarts of de crisisdienst hoef je niet aan te kloppen als buitenstaander. De privacywetgeving staat dat behoorlijk in de weg. Alleen voor jeugdigen cliënten van Jeugdzorg of GGD zijn er wat meer mogelijk om als naaste of begeleider/behandelaar de crisisdienst in te schakelen.
  Bemoeizorg kan dus wel.

  Reageer
  #7

  De wet is 'recent' gewijzigd op dit vlak. Privacy staat daar dus nu buiten en ook als bezorgde 'buur' kun je melden.
  Die wet gaat over 'dwang en drang' bij maatschappelijke teloorgang en andere risicovolle situaties. Misschien interessant om eens over te lezen?

  Als onderdeel van mijn werk heb ik ruime ervaring dat een melding wel degelijk wordt opgepakt. Daar zijn binnen gemeenten ook samenwerkingsverbanden voor, zoals bv veilig thuis.

  Theorie is soms ook gewoon praktijk.

  Reageer
  #8

  Bemoeizorg en Veilig thuis kan zeker. Ook de Gemeente zou soms kunnen. Maar geen huisarts en crisisdienst. Niet als je geen zorgverlener bent.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ok duidelijk, heel dankbaar voor de riante uitleg van u, en natuurlijk is privacy belangrijk en moet men daar zorgvuldig mee omgaan,

  Ieder geval heb ik wat aanknopingspunten.

  Nogmaals dank voor de uitleg en mogelijkheden

   

  Grtz Roos

  Reageer
  #10

  Bedankt voor de informatie

  Reageer
  #11

  Je mag altijd als bezorgde buur een melding doen.. Ook als niet zorgverlener. Ik wil geen discussie om de discussie, maar het kan natuurlijk gewoon.

  Het is dan aan de huisarts of crisisdienst (die wel zorgverlener zijn) om eventueel meer informatie in te winnen en eventueel een inschatting te doen van wat er aan de hand is.

  Succes Roos!

  Reageer
  #12

  Dank je wel alias,zal zeker niet wegkijken en pogen haar op de manier die u aangeeft te gaan bewandelen,
  Triest genoeg hoe deze dame door het leven gaat, wat ik begreep een vrouw met flinke rugtas te dragen.
  Nogmaals bedankt voor de duidelijke uitleg.

  Mvg Roos

  Reageer
  #13

  Sorry , maar de wet is helemaal niets. Je kan niets ondernemen. En al zeker als je geen familie bent. Ik weet er alles van want leef het al ZEVEN jaar. En als je toch actie onderneemt moet je zeer goed beseffen dat ook al is het goed bedoelt het allemaal kan ontploffen in je gezicht met zeer zware gevolgen. Hoe hard het ook is soms moet je gewoon wegkijken. Zoals ik zeg ik leef het ZEVEN jaar.

  Reageer
Reageer op: vreemde denkwijze
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief