Herkennen

  • #1

    Hoi, ik ben carina en heb een jaar geleden een psychose gehad. Ik ben naar een kliniek gegaan waar ik olanzapine voor geschreven kreeg.
    Ik was vrij snel van mijn psychose af, na 2 maanden al.1 van De bijwerkingen van olanzapine is hongergevoel , ik ben heel veel aangekomen. Ook ben ik net een zombie. Ik slik nu on totaal 10 miligram per dag. Ik mag gaan afbouwen van mijn huis arts, maar daf is 1 miligram per 4 weken. Wat kan ik verwachten als ik af ga bouwen? En stel dat ik weer terug kom in een psychose, weet ik dan zelf wat werkelijkheid is, omdat ik t al een keer heb mee gemaakt? Of ga je er zelf weer in geloven?

    Reageer
    #2

    Er kunnen onttrekkingsverschijnselen ontstaan. Maar in welke mate, is op voorhand moeilijk te zeggen. Dat is toch voor iedereen anders.

    Omdat je al een psychotische episode hebt door gemaakt, zou je de eerste tekenen daarvan wel kunnen herkennen.

    Reageer
    #3

    Bij gevoeligheid voor een psychose is het allereerst belangrijk om te zorgen voor rust en regelmaat. Ook is het belangrijk om te zorgen voor een goede biochemie van je lichaam. Je voeding is belangrijk. Zo zijn volkoren macaroni en bruine rijst beter omdat daar nog voedingsstoffen in zitten. Geraffineerde suikers beter links laten liggen. Ook kunnen er tekorten spelen. Door onze westerse manier van leven; teveel suikers en pilgebruik, ook pilgebruik van moeder, kan een toestand ontstaan van een te hoog kopergehalte en een tekort aan zink. Ook kunnen er tekorten zijn aan stoffen als magnesium, vitamine B en D, omega 3. Vitamine B is sowieso belangrijk voor je hele gezondheid maar in het bijzonder vitamine B3 schijnt te werken bij psychoses en schizofrenie.

    Niet teveel zelf dokteren en niet zomaar stoppen met medicatie. Wel kan het zo zijn, dat als je goed aan je gezondheid werkt, medicatie misschien minder noodzakelijk is.

    Reageer
Reageer op: Herkennen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief