wie herkent dit ?

  • #1

    Hallo iedereen !

    Help, ik heb hulp nodig, ik weet niet wat ik moet doen, ...
    Sinds een paar maanden heb ik een hele lieve vriend. Ik heb heel wat ellende meegemaakt in vorige relaties en dit keer voelt het echt goed aan, ... Tot enkele weken geleden: We zagen elkaar niet iedere dag maar toch zeker 5 keer per week: of ik ging naar hem of hij kwam bij mij, we wonen zo´n 60km uit elkaar. Vlak voor Pasen vertelde hij me dat hij enkele dagen bij zijn ouders wilde doorbrengen, op zo'n 200km afstand. Dat vond ik op zich ok maar ik begreep het niet echt goed. Ik was net terug uit het ziekenhuis, herstellend van een hernia aanval, onder zware medicijnen. Maar goed, ik zocht er niets achter. Enkele dagen voor hij vertrok had ik hem terloops eens gezegd dat ik vond dat het altijd "ik" was die de positieve energie in onze relatie moest steken, ... Hij deed (en doet) de laatste tijd niets anders dan klagen: hij heeft heel veel stress op het werk (hij is leraar maar werkt echt niet veel), hij heeft altijd pijn (rugpijnen), hij is altijd moe, hij kan nooit eens goed doorslapen etc etc etc Ik wilde hem echt niet kwetsen met die woorden maar blijkbaar heb ik dat wél gedaan, ... Daar ben ik nu gisteren achter gekomen. Dus, hij is naar zijn ouders gereden, is daar enkele nachten gebleven, ondertussen was er leuk telefonisch contact. Na enkele dagen kwam hij dus terug, is 2 nachten bij mij gebleven en op zaterdagnamiddag vertelde hij me ineens dat hij weer naar zijn ouders zou gaan. Hij zou echter op zondagnamiddag terug keren. Op zondag was er leuk telefonisch contact maar zondag kwam hij niet terug, ... HIj stuurde me een sms: ik blijf hier nog enkele dagen, heb angstaanvallen en moet rusten, ik spreek je als ik terug kom. Er was geen enkele manier op contact op te nemen het hem want hij heeft zijn mobieltje gedurende 4 dagen uitgezet voor de buitenwereld. Op dinsdag kreeg ik hem dan uiteindelijk te pakken, ... Tot en met zondag is er goed telefonisch contact geweest, hij zou zondagnamiddag terugkomen, maar op zondagavond terug hetzelfde: een smsje: ik kom niet, het is beter dat we elkaar niet meer zien, niet meer bellen om elkaar geen pijn meer te doen. Terug heeft hij zich 2 dagen afgesloten voor de buitenwereld.

    Ik heb hem gisteren gezien, na meer dan 1 week, ik voel gewoon dat hij van me houd, maar volgens mij heeft hij een probleem in zijn hoofd. Ik herken dit niet echt en kan het niet thuiswijzen, ... Soms denk ik aan biopolaire stoornis, soms denk ik aan manisch depresessief, soms denk ik zelfs aan schizofrenie.

    We hebben besloten dat we elkaar zullen blijven zien maar dat we het rustiger aan zullen gaan doen. Elkaar niet meer iedere dag zien om hem geen druk op te leggen.

    Mijn vriend is (volgens mij) heel erg negatief: hij houdt van hardcore muziek, gaat enkel gekleed in zwarte kledij en dan het liefst met skulls erop etc ... ik zie hem bijna nooit lachen, zijn huis is heel erg donker, hij heeft niet veel vrienden (en de weinige die hij heeft zeggen dat hij gek is), ook zijn moeder zegt dat hij gek is, ...

    Iets anders wat me zorgen baart is dat hij af en toe een mes pakt en naar me uitsteekt en dat zegt hij: als ik je ooit betrap met iemand anders, dan gaan jullie er beiden aan (en hij meent wat hij zegt)

    Af en toe begint hij hardop te praten, in publiek, en citeert zinnen uit films of liedjes, ...

    En af en toe denkt hij dat hij Robert de Niro is en doet hij hem na, ... in publiek.

    Moet ik me zorgen maken, ... Wat is er loos met hem ???
    Dit gedrag is toch niet normaal ???

    Hopelijk herkent iemand dit en kan ik hulp krijgen.

    Reageer
    #2

    Je vraagt je af, wat er loos is met je vriend. Een veel belangrijkere vraag om over na te denken : Wat is er loos is met jou ?

    Hoe is het mogelijk dat je het van jezelf toestaat om van iemand te houden die jou met de dood bedreigt (wanneer je vreemd zou gaan) ? ? ?

    Ik krijg hier kippenvel van dat je zo'n dreigement tolereert in een relatie. En hoe onbelangrijk jij jezelf, je welzijn en je leven vindt. Dat je jezelf wilt opofferen voor iemand die jou het niet waard zou moeten zijn. Ik krijg het er koud van wat jij jezelf aandoet. Je bent toch wel zeker meer waard dan dit ?

    Meisje, zorg goed voor jezelf door de juiste keuzes te maken in je leven. Je verdient zoveel beter !!!

    Lara.

    Reageer
    #3

    Dat hij dat inderdaad doet is vreselijk, maar dat jij dit gedrag accepteert en laat gebeuren zonder er iets aan te doen, dat vind ik nog veel erger. Neem maatregelen jongedame, het is jouw leven en jij mag bepalen wat je doet. Hij komt met dit gedrag echt op de tweede en misschien wel laatste plaats. Dreigen is zo laag.

    Reageer
    #4

    Vreemde man inderdaad. Lijkt me niet zo'n leuke vriend. Ik lees geen psychiatrische kenmerken behalve vermijding. Tijd om onder ogen te zien dat hij jou niet zo leuk vindt misschien.

    Reageer
    #5

    Dit heeft he-le-maal niets met verliefd zijn of houden van te maken. Deze jongen speelt een geraffineerd, naar spelletje met jou, en jij doet vrijwillig mee? Waarom? Je bent er maar druk mee om hem te kunnen bereiken terwijl hij jou zo duidelijk afwijst. Ik snap niet zo goed waarom jij jezelf steeds zo verdietig maakt. Wat wil je met deze jongen of in deze "relatie" eigenlijk bereiken, behalve heel veel frustratie!? Ik geloof gewoon niet dat dit het soort "relatie" is wat jij graag zou willen! Sterkte me een juiste keus!

    Reageer
Reageer op: wie herkent dit ?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief