Dissociatie

 • #1

  Hallo,

  De afgelopen tijd zijn er wat nare dingen gebeurd. Zo heeft een vriend, mij als de enige persoon gezien waaraan hij zijn waanideen kon vertellen en heeft dit een avond uitgebreid gedaan wat ik erg eng vond. Door mij is er toen contact opgenomen met zijn ouders en daarna hulpverleners en hier bleek later uit dat hij midden in een psychose zit en wordt hier nu voor behandeld. Ook is er in een paar weken daarna duidelijk geworden dan een andere vriend suicidaal is en hier ben ik op een nare manier achter gekomen. Deze 2 dingen hebben denk ik meer indruk op mij gemaakt dan ik eerst dacht.

  Ik heb namelijk de afgelopen dagen opeens random last van vreemde aanvallen. Het begint met het voor ongeveer 10 seconden vaag worden van mijn gezichtsveld, dan tintelingen door mn lichaam(vooral tenen, lippen en vingers) wat meer dan een uur aanhoudt, en een soort van staat waarin alles vaag is en ik duizelig ben. Het voelt dan alsof de wereld er nog wel is maar heel vaag. Alsof ik er zelf niet echt meer ben maar er een beetje boven zweef en alles op een automatische stand gaat. Gister duurde het iets van 6 uur en vandaag ongeveer 2 uur. Hierdoor is het erg moeilijk om in die tijd normale gesprekken te voeren (omdat ik enorm afwezig ben), en om bijvoorbeeld toetsstof te leren terwijl ik in mijn tentamenweek van m'n uni zit.

  Zou dit een soort dissociatie kunnen zijn? Ik las dat het handig is om tijdens zulke momenten koud water op de polsen te stromen om een beetje uit die 'staat' te komen. Ik heb dit geprobeerd maar dit vind ik niet echt helpen. Heeft iemand misschien tips? Ik vind het erg naar

  Alvast bedankt, Sarah

  Reactie
  #2

  Doe eens de test op:
  https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

  Reactie
Reageer op: Dissociatie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief