Hoe besmettelijk is hepatitis b?

  • #1

    Alvast excuus voor de vele vragen, maar laatste tijd gaat het erg slecht door allerlei stressvolle factoren. Ik weet dat ik kan doordraven ik heb ook ocd dus dst weet ik, maar zou me geruststellen als ik hier wat relativatie uit kan krijgen als reactie op deze vraag. Hoe meer positiviteit en rust ik heb hoe makkelijker ik dingen kan relativeren. Ik slaap al drie maand slecht door stress en tinnitus. Ik krijg binnenkort ook weer hulp van therapeuten.

    Stel ik heb hepatitis b, ik had laatst me gesneden bij het scheren, en ik moest weg dus pakte ik een doek om me neus te deppen, was nog thuis, paar keer gedept. Dus als er bloed op het doek komt en ik pak de doek nog een keer dan kan er misschien wat bloed op me hand komen van de doek, of van het deppen met de doek, dat het door de doek heen trekt. Daarna ging ik weg, deed de portiek deur open via de deurklink (logisch), maar mijn angst is dat er misschien een beetje bloed op de deurklink kwam, en als andere bewoners van het appartementencomplexje de deurklink aanraken dat ze misschien het bloed aanraken misschien een wondje hebben of niet, maar dat ze dan gaan roken en het bloed het mondstuk van de sigaret aanraakt en dan via de mond binnenkrijgen of gaan eten ofzo, of dat diegene aan hun penis of vagina of kont of neus ofzo zitten, Is het dan mogelijk?

    Als ik lees op internet is het in theorie mogelijk maar ik ga ook niet meer googelen, is me afgeraden en doe ik ook niet meer.

    En tot slot, is hepatitis B via spuug overdraagbaar? Als iemand bijvoorbeeld mijn spuug aanraakt met diegene hun hand, en het in een wondje komt of in hun mond of penis/vagina/kont ofzo via hun hand ofzo, kan het overdraagbaar zijn?

    Reageer
    #2

    Je eerste vraag: Onmogelijk om zo iets ov er te dragen of te krijgen

    Het virus zit in:

    bloed,
    sperma,
    vocht uit de penis,
    vocht uit de vagina.
    Dus niet in speeksel!!

    Reageer
    #3

    En tweede vraag? Als er wel bloed aanzat kon het niet veel zijn. Het moet eerst van mijn neus op de doek, van de doek naar mijn hand, van mijn hand naar de deurklink, en van de deurklink naar diegene hun hand, dat zijn al meerdere verdunningen.

    Dat duiveltje op me schouder zegt misschien kwam met het deppen wel bloed op je hand, van de neus door de doek heen weet ik veel wordt echt knettergek van mezelf. En jij ook zo te zien ofniet?

    Reageer
    #4

    Als laatste, als er bloed in het spuug zit kan het wel toch? Moet er dn veel bloed inzitten, dat de spuug gewoon beetje rood moet zijn of is een heel klein beetje bijvoorbeeld al voldoende voor besmetting?

    In spuug zitten ook antivirale en antibacteriƫle eigenschappen toch?

    Reageer
    #5

    Ik word er niet knettergek van. Maar het is wel tijd dat je echt goede hulp gaat krijgen

    Reageer
    #6

    Maar zou je nog antwoord kunnen geven

    Met dat bloed opende portiekdeur en bloed in spuug vraag aub? Ben ik wat geruster, geeft me veel stress.

    Reageer
    #7

    Zo kun je echt niet besmet raken.

    Reageer
    #8

    Ook niet met potentieel bloed in het spuug?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    nee hoor

    Reageer
    #10

    En tot slot, even voor de zekerheid.

    Je bedoelt ook dat je niet kan overdragen als er een beetje bloed van mij op de portiek deurklink zit? En diegene raakt het ook aan en die heeft bijvoorbeeld een wondje of gaat eten of roken ofzo, of dit aan zijn penis vagina of kont etc?

    Reageer
    #11

    Dan bedoel ik niet spuug maar bloed.

    Reageer
    #12

    Ik bedoel als er wat bloed van mij op de portiek deurklink zit en iemand raakt ook de portiek deurklink aan en heeft een wondje ofzo, of gaat daarna eten of roken, of zit aan zijn penis, vagina neus mond of kont?

    Sorry maar dit is de ocd dat ik ff wil weten of je het goed leest, als ik hier antwoord heb ben ik gerust, iedergeval harstikke bedankt!

    Reageer
    #13

    Nee zo draag je niets over

    Reageer
    #14

    Als ik online lees staat er dat het in theorie allemaal mogelijk is. Vooral op Amerikaanse websites, dat elke beschadiging van de huid hepatitis B kan geven en het hoeft maar een microscopisch deeltje bloed te zijn.

    Me dokter zegt dat dat vooral is om claims te voorkomen, maar waarom zijn ze dan bang voor claims als het niet overdraagbaar is op die manier?

    Reageer
    #15

    In theorie

    In theorie kan er morgen een jumbojet op je dak storten....

    Reageer
Reageer op: Hoe besmettelijk is hepatitis b?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief