Hypochondrie tips?

 • #1

  Beste,

  Ik wordt behandeld voor ziektevrees oftwel hypochondrie, ik ervaar vaak lichamelijke klachten zoals nu pijn in zijkant buik, hierdoor denk ik dat er iets met mijn nieren is, echter paar maandeb terug urine en bloedonderzoek gehad, bleek allemaal goed. En werd een lage waarde eiwitte in urine geconstateerd maar niks spannends zij huisarts. Nu kan ik alles moeilijk loslaten en blijf ik continu hiermee bezig. Zijn er tips? Ik ben pas net begonnen met mijn hypochondie behandeling

  Reageer
  #2

  Dat is dan toch iets om met de therapeut te bespreken

  Reageer
  #3

  Dank voor je snelle reactie. Ps. Als de huisarts geen actie onderneemt op de eiwitte in urine mag je er van uit gaan dat dat in orde is? Ik las online dat je geen eiwitten in urine mag hebben. Met pijn in mn zij maak ik me dan toch zorgen.. ?

  Reageer
  #4

  Een tip kan ik vast geven: geruststelling zoeken, houdt de hypochondrie in stand en maakt het zelfs erger.
  Dus registreren in een dagboekje wat voor gedachten en gevoelens je krijgt als je GEEN geruststelling krijgt, kan jou en therapeut inzicht geven hoe jou hiervan af te helpen.

  Reageer
  #5

  Dan mag je er vanuit gaan dat er niets mis mee is.

  Reageer
  #6

  Bedankt beide voor jullie reacties

  Reageer
  #7

  Proberen vriendjes te worden met je lichaam in plaats van er bang van te zijn. Als je laag in je energie zit, kunnen ook angsten de kop op steken. Gewoon goed voor je lichaam zorgen, met volwaardige voeding. Beter geen brood als hoofdmoot van de maaltijd bijvoorbeeld. Misschien een paar voedingssupplementen maar vraag daarvoor advies. Verder zorgen voor beter lichaamscontact. Je zou kunnen denken aan dingen als yoga, tai chi ofzo.

  Reageer
Reageer op: Hypochondrie tips?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief