Angst voor bloeddruk meten

  • #1

    Ik heb al heel lang een vreselijke angst van bloeddruk meten. Dit is gekomen omdat ik in het verleden snel hoge bloeddruk had en daar erg bang voor de gevolgen van was.
    Naar de dokter gaan kost voor mij erg veel spanning omdat daar de bloeddruk wordt gemeten.
    Omdat ik wat klachten had (vocht vasthouden ect) ben ik vanmorgen geweest.
    Heb vannacht niet geslapen van de angst.Toen hij het opnam was hij inderdaad weer veels te hoog 165 over 100 en ik ben 43 jaar.
    Hij raadde aan om een 24 uursmeting te doen, maar vind dit verschrikkelijk en durf dit eigenlijk niet. Elk kwartier wordt je bloeddruk dan gemeten en ook in de nacht.
    Ik weet nu al dat ik dat niet ga trekken en dat ik panisch wordt.
    Zijn er alternatieven, zoals met een eigen bloeddrukmeter op verschillende momenten van de dag deze te meten? is ook confronterend voor me, maar is beter dan 24 uur.
    Ik zou graag wat tips krijgen om met deze angst om te gaan.

    Reageer
    #2

    Die angst heb je dan dus ook als je de bloeddruk zelf zou gaan meten... dus dat maakt dan geen verschil. Het gaat er juist om dat de bloeddruk veelvuldig wordt gemeten om een goed beeld te krijgen . Je zou voor die angst naar een psycholoog moeten gaan

    Reageer
    #3

    Bedankt voor je reactie Tandor. Ik weet dat ik eigenlijk met deze angst naar een psycholoog zal moeten. Nu op dit moment wil de HA een beeld hebben, omdat ik klachten heb en de bloeddruk te hoog is. Ik vind het moeilijk om hier mee om te gaan.

    Moest ook bloed laten prikken op verschillende dingen, zag ook voor hartfalen (omdat ik wat vocht vasthoud), daar schrok ik wel van, zie enorm tegen de uitslag op. Is dat standaard of alleen op verdenking van iets?

     

    Reageer
    #4

    Ik kan je niet zeggen wat de beweegredenen van de huisarts zijn. Dat moet je de huisarts zelf vragen, maar vreemd is het niet om dat te onderzoeken als je vocht vast houdt.

    Reageer
    #5

    Ik heb precies hetzelfde. Ook een halfuur meting laten doen. Helemaal gespannen. ging niet goed.Alleen het geluid al van de pomp.
    Oplossing: Het komt zoals je weet door de angst voor de grote bloeddrukwaarden. Die wil je juist lager hebben maar er ontstaat terugkoppeling van dat grote getal naar jouw emotie.Dus hij stijgt weer.
    De oplossing is dat je je niets meer aantrekt van de getalwaarde, dus laat maar stijgen. En dat kan alleen maar door telkens te meten. Telkens maar weer .Als de waarde hoog is weer meten en gewoon accepteren. Dus niet de meter wegdoen maar weer meten.
    Geleidelijk aan word je minder bang en gaat ie dalen. En dan weet je wat je werkelijke bloeddruk is.

    Reageer
    #6

    Net hetzelfde hier. Panische angst voor die meter. Een drietal jaartjes geleden kreeg ik een neusbloeding, volgens de dokter door hypertensie.
    Dus van zodra ik die meter zie begin ik te flippen, dus kunnen mijn bloeddrukwaarden gewoon niet gemeten worden. Tenzij ik bewusteloos zou zijn.

    Vandaag opgenomen in spoed wegens sincope. Weer hetzelfde liedje, ze wilden me nog daar houden, maar heb geweigerd want ik weet dat het psychologisch is.

    Reageer
    #7

    Ik hen hetzelfde en panisch, ook al zegt de dokter bij een half uur meeting dat enkele waarden Oke zijn.
    Toch kijken om het wel te doen al is hij hoog.

    Reageer
Reageer op: Angst voor bloeddruk meten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief