Extreme hypochonder?

  • #1

    Hoi allemaal!

    Ik schrijf dit bericht omdat ik echt niet meer weet waar ik het zoeken moet. Ik ben verschrikkelijk bang om ziek te zijn en dan met name in mijn hoofd.

    De klachten variëren van hevige druk op het voorhoofd, band gevoel om hoofd. Tinteling en brandend gevoel in armen en handen. Keelpijn, oorsuizen die harder zijn wanneer ik in paniek ben en letters van dichtbij niet scherp zien. Ook heb ik een soort gevoel van schokjes/ tintelingen op mijn hoofd. Ik ben als de dood om MS te hebben of een tumor.

    Al mijn bloedonderzoek en zijn goed en de testjes met mijn ogen en dat soort dingen waren ook allemaal goed. Ik heb vanochtend een mri gedaan en hoorde de onderzoekers toen ik klaar was en in de kleedkamer zeggen "daar heb je medicijnen voor".

    Ik ben nu sinds vanochtend in volledige paniek dat zij iets gezien hebben. Is er iemand die mijn angst een beetje minder kan maken? Ik moet nog een week wachten op de uitslag naar heb geen controle meer over mijn gedachten..

    De angsten zijn trouwens begonnen nadat ik vijf maanden geleden ben opgenomen met een teveel aan hartenzymen in mijn bloed. Ik weet niet of dat van belang is om te weten maar ik zet het er maar bij.

    Alvast heel erg bedankt! Ik ben extreem wanhopig.

    Reageer
    #2

    Excuus voor de spelfouten. Ik heb het bericht even snel op mijn telefoon getypt.

    Reageer
    #3

    “daar heb je medicijnen voor”.  En wie zegt dat het dan ook over jou ging?

    Je klachten kinken toch vooral als hyperventilatie klachten.

    Reageer
    #4

    Bedankt voor uw reactie. Ik wil heel graag geloven dat het hyperventilatie is maar het lukt me niet. Vooral die constante druk in mijn hoofd maakt dat ik het moeilijk vind te geloven. Het zijn klachten waar ik nu al ongeveer drie maanden dagelijks mee rondloop. Zou dat echt van hyperventilatie kunnen zijn?

     

    Ik heb inderdaad geen idee of ze het over mij hadden maar het was gelijk na mijn scan dat ze dat zeiden dus ik ging er meteen vanuit dat ze het over de foto's hadden... Klinken mijn symptomen niet als MS?

    Reageer
    #5
    Reageer
    #6

    Nogmaals bedankt voor uw snelle reactie.

    Mijn score is 65.. Dus dat is wel erg hoog ja. Hoort s'nachts wakker worden er ook bij? Meestal rond 3/4 uur word ik heel vervelend wakker.

     

    Mijn angst voor MS is wel iets groter dan voor een hersentumor. Mijn moeder zegt vaak dat hoofdpijn geen symptoom is van MS. Klopt dit? Ik ben 21 trouwens. Ik start volgende week ook met trauma therapie mocht er niks op de scan te zien zijn om dan van deze gedachten af te komen..

     

     

    Reageer
    #7

    Je hebt geen klachten die bij MS passen.

    Kijk zelf eens op onderstaande link welke klachten er allemaal kunnen ontstaan.

    http://www.chronischehyperventilatie.nl/index.php?page=symptomen

    Reageer
    #8

    Ik kan met een gerust hart zeggen dat ik geen MS of hersentumor heb gelukkig! Mijn MRI was helemaal schoon. Dat neemt niet weg dat ik veel lichamelijke klachten heb die dan waarschijnlijk toch door CHV komen. Ik zal de lijst eens bekijken..

    Heb ook steeds een brandende huid en tintelingen in zowel mijn handen en benen en last van benauwdheid. Waarschijnlijk onschuldig maar wel heel vervelend.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Maar het zijn wel klachten die bij CHV passen. Maar daarom niet minder vervelend

    Reageer
    #10

    Ik zag ze ertussen staan inderdaad. Erg bedankt voor die lijst, heel fijn.

    Nog één laatste vraag over een vage klacht; wanneer ik door mijn neus inadem gaat dit soms moeizaam alsof er een soort druk op staat bovenin en krijg ik pijn/druk in mijn voorhoofd. Ik zag zoiets niet in de lijst staan. Nou denk ik niet meteen dat dit iets heel ergs is maar ben wel nieuwsgierig wat het kan zijn.

    Reageer
    #11

    Dat is er een die ik zo ook niet kan verklaren. Je bent niet verkouden of verkouden geweest?

    Reageer
    #12

    Een beetje verkouden maar niks ergs en dit is ook al wel wat langer zo.. Ik denk een maand of twee. Ik krijg er soms ook hoofdpijn van. Ik zat nog te denken aan een voorhoofdsholteontsteking maar dat zou dan ook wel erg lang zijn. Het gaat gepaard met opgezwollen amandelen en veel slijm in de keel.

    Reageer
    #13

    Het zijn dan toch klachten die bij een verkoudheid passen.. Dus dat is dan niets om je zorgen over te maken.

    Reageer
    #14

    Hallo,

    Ik heb weer een vraagje. Ik heb opgezette lymfeklieren in mijn nek. Vooral linksboven zit een flinke bobbel. Ik ben al een keer naar de huisarts geweest met de kleinere lymfeklieren en die waren volgens de huisarts goed en mooi glad maar die grote heeft zij volgens mij niet gevoeld toen. Zou dit iets ergs kunnen zijn?

     

     

    Reageer
    #15

    Opgezette lymfeklieren zijn doorgaans een onschuldig verschijnsel

    Reageer
Reageer op: Extreme hypochonder?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief