Zorgen maken.

 • #1

  Beste Tandor,

  Ik ben al jaren heel erg bang voor darmkanker.  Geen idee waarom, maar toilet bezoek blijft erg moeilijk daarom.  Moet het altijd checken, en buitenshuis naar het toilet blijft lastig. Ik vind dat erg eng, bang voor paniekaanval. Heel bang. Nu word ik soms tijdens mijn periodes overvallen door de angst dat het bloed ook van m'n darmen kan zijn.. Maar dat zou toch wel heel erg toevallig zijn? Zo gisteravond ook weer zo'n angstaanval... Hoe reëel Is nu de kans op darmkanker? Ik heb geen klachten, regelmatige stoelgang. Niet wisselend hard of zacht. Ik rook en drink niet, en eet voornamelijk biologisch en suikervrij zoveel mogelijk.  Ik ben niet uitgeput, behalve van angst soms, en val ook niet af. Heb gezond gewicht. Dat ik al jaren met die enorme angst voor darmkanker rondloop Is toch niet normaal.  Hoeveel kans maak je daar nu op, op mijn leeftijd? Ik ben 42jaar... Wel ben ik in therapie sinds kort, maar schaam me beetje voor deze klachten ?

  Groetjes enorme bangerd?

  Reactie
  #2

  De kans daarop is nagenoeg nihil. Zeker op jouw leeftijd en je hebt geen enkele klacht die daarop wijst. Bespreek het met de therapeut

  Reactie
  #4

  Beste Tandor,

  Ondanks jouw geruststelling blijft de angst... het is echt een enorme fobie geworden :(( Wil hier zo graag vanaf! Bespreek het wel met therapeuten hoor, maar vind het ook heel gênant:(( . Maar als ik geen klachten heb, dan kan het toch niet zo zijn? Probeer ik mezelf steeds voor te houden... maar soms overwint de angst voor een paniek aanval.. en blijft het maar malen ik m'n hoofd, en hoop ik maar dat ik niet naar het toilet hoef :/ Daardoor moet ik soms juist wel , dat zul je net zien. Alles wat ik ooit gelezen of gehoord heb zit in m'n achterhoofd... terwijl ik geen googeler ben.. ziek bewust niet! Ik ga iedere ochtend naar het toilet, en vaak smiddags nog een keer een beetje. Soms Is het wat zachter, meestal als ik uien op hen of erg bang geweest ben. Dan Is het toch niet raar dat de 'worstjes' dan wat dunner zijn? Of smaller? Eigenlijk logisch toch als het zachter Is? Ik werd gelijk weer bang dan, omdat ik een keer gehoord heb over potlood poepen, dat dat geen goed teken Is.. Maar ik heb juist meestal flinke 'boomstammen'.. Dit Is wel akward om op te schrijven hoor! :/ Maar ik doe het toch maar, anders maalt m'n hoofd me suf.

  Groetjes bangerd

   

  Reactie
  #5

  Ontlasting kan altijd wel eens van vorm of kleur veranderen. Dat is heel normaal. Je hebt geen enkele klacht waar je je in dit verband zorgen over hoeft te maken.

  Reactie
  #6

  Smiddags bij kleinere hoeveelheid heeft het vaak verschillende vormen etc. Kan dat dan zijn doordat het meer op elkaar gezeten heeft en doordat er meer vocht aan onttrokken is, de vorm anders is?. Hier hoef ik me dan ook geen zorgen over te maken? Werd bang dat er iets niet goed zat in anus of zoiets. Ik denk zelf ook wel dat ik er veel te veel op gefocust ben, en echt overal op let ?

  Reactie
  #7

  Dat kan inderdaad.  Niks om je zorgen over te maken

  Reactie
  #8

  Beste Tandor,

  Ik heb een aantal moedervlekken op m'n rug, waarvan sommige wat minder donker dan de andere. Eentje is wat meer rood bruin en is ook minder dik sommigen anderen. Hij jeukt of bloed niet en veranderd niet van vorm. Kan het desondanks geen kwaad? Wanneer moet ik me zorgen maken?

  Groetjes

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Je hoeft je daar geen zorgen over te maken. Niet alle moedervlekken zien er hetzelfde uit.

  Reactie
  #10

  Dankje voor je reactie. Ik was bang geworden voor huidkanker ..maar dat ziet er toch anders uit? Oh die stomme gedachten toch :(((

  Reactie
  #11

  Gewoon moedervlekken ....

  Reactie
  #12

  Beste Tandor,

  Hoort het controleren van je lijf en de drang soms daartoe ook echt bij de hypochondrie? Of valt dit meer onder dwangstoornis? Ik krijg soms ineens de drang om iets te checken bv.. Vaak ook iets wat ik al vaker gecheckt heb. Heeft dit met opbouw van spanningen te maken dan? En als je iets al vaak gecheckt hebt, en er is niks, dan is het toch oke? Ik vertrouw m'n eigen oordeel gewoon nooit lijkt het wel..

  groetjes

  Reactie
  #13

  Dwangmatig handelen kan onderdeel zijn van een angststoornis. En als je vaker iets gecontroleerd hebt en er is niks, dan is er ook niks.

  Reactie
  #14

  Beste Tandor,

  Ik ben in therapie sinds kort, maar heb nog steeds veel last van toiletangst. Hoef ik me echt geen zorgen te maken over darmkanker?

   

  Reactie
  #15

  Nee hoor, daar is toch geen enkele reden voor?  Bespreek het met de therapeut

  Reactie
Reageer op: Zorgen maken.
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief