dwangstoornis?

  • #1

    hallo allemaal,
    ik ben 13 jaar oud en denk dat ik dwangstoornis begin te krijgen.
    als ik de trap op loop moet ik de vierde trede van de trap 4 keer aantikken en dab ook de 4e trede van boven, eenmaal boven aangekomen moet ik alle deuren aantikken en de badkamer deur moet dicht zijn. doe ik dit niet , dan krijg ik een hevige angstaanval mijn spieren trekken samen en ik tril heel erg. dit duurd altijd maar heel even. heb ik dwangstoornis? of is het iets anders?

    Reageer
    #2

    Het lijkt erop dat je te maken hebt met Obsessief-compulsieve symptomen. Het is een optredende angst waardoor je dwangmatig handelingen moet uitvoeren. Je bent er compleet van bewust dat het door je eigen wordt veroorzaakt, maar je kunt er zelf niets aan doen. Om [url=http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/128215-cingulotomie-ingreep-hersenen-om-ernstige-ocs-te-doorbreken.html]OCS[/url] te doorbreken wordt veelal enige medicatie toegepast mogelijk met gedragstherapie. Het is echter in jouw geval de vraag of dit noodzakelijk is. De vicieuze cirkel van de angst moet worden doorbroken.

    Reageer
Reageer op: dwangstoornis?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief