OCD ?

  • #1

    Hallo ik wou vragen of OCD in verschillende mate bestaat? Want ik denk wel dat ik er last van, ik heb soms wel dwanggedachtes en dwanghandeling, zoals iets controleren, terwijl ik weet dat het niet nodig is... Of bepaalde rituelen zoals aan mijn ouders zeggen dat ik ze graag zie (alsof het ongeluk zou brengen al ik het niet zeg). Ik heb ook al enkele obsessies in mijn leven gehad, maar het is niet dat ik elke week een nieuwe heb. Een voorbeeld is toen ik klein was een jaar of 7 dacht ik dat ik slecht was ,omdat ik aggresieve dwangedachten had, zoals iemand waarvan ik hou vermoorden. Maar in het algemeen is het geen grote last in mijn leven zoals ik soms lees op internet. Daarom wou ik weten of deze ziekte in verschillende mate bestaat ?

    Reageer
    #2

    Er bestaan zeker verschillen in de onderlinge vormen van OCD. Dat is niet voor iedereen hetzelfde.

    OCD (dwangneurose) valt onder de categorie angststoornissen. Als je denkt OCD te hebben, is het verstandig om dit een met je huisarts te bespreken.

    Reageer
    #3

    bedankt voor je reactie, maar ik denk dat het een beetje met periodes is, want ik ben 19 jaar, en heb er niet altijd evenveel last van gehad. Het heeft nooit een grote invloed op mijn leven gehad buiten de enkele obsessies die ik gehad heb.

    Reageer
    #4

    Dat begrijp ik. Maar dan nog.
    Het zou kunnen zijn dat je meer problemen gaat krijgen wanneer je bijvoorbeeld onder stress komt te staan. Misschien is je "stoornis" zich nog aan het ontwikkelen.
    Hoe eerder je er bij bent hoe gemakkelijker het is om er iets aan te doen.

    Lees ook eens mijn columns over angst.
    http://www.dokter.nl/forum/Angst/

    Reageer
Reageer op: OCD ?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief