Tiks / OCD

  • #1

    Hallo!
    Ik ben een meisje van 16 jaar. Ik heb al sinds een vrij jonge leeftijd last van kleine tiks.
    Mijn moeder zou dan zeggen ‘stop daar eens mee’ of ‘let daar eens op’, maar dat was erg lastig. Een tijdje lang was het er niet (in het begin van de pubertijd) maar daarna is het weet teruggekomen.
    Op dit moment wil ik bijvoorbeeld de hele tijd mijn nek naar de linker kant knakken. Ook maar ik een soort kreunende geluiden / een soort harde uitademing uit mijn neus. Als mensen er opmerkingen erover maken vind het het vervelend, dus ik probeer het zo min mogelijk te doen met andere mensen erbij. Maar daar wordt ik dan weer vrij gestresst van.
    Heeft iemand een idee wat ik kan doen? Is dit iets wat overgaat op oudere leeftijd?
    Daarnaast, gerelateert aan bovenstaande, heb ik ook last van dwanghandelingen. Ik heb mij ingelezen over OCD, maar is er een manier om zeker te weten dat je dat wel / niet hebt?
    Wat ik bijvoorbeeld doe is, voordat ik een app open, ik eerst op het appicoontje klik, dan terugga naar de eerste pagina van mijn homescreen, dan 3 of 6 of 9 keer op mijn homebutton druk en dan pas de app ga gebruiken. Het is erg irritant, maar het voelt goed.
    Ook zeg ik elke dag voordat ik van huis wegga / wegga bij mijn kat een soort vast riedeltje, waardoor ik het idee heb dat ik hem sowieso later nog zal zien.
    Maar dus: is er een manier om zeker te weten wat er aan de hand is?
    Ik begin steeds gestresster te worden!

    Groeten en bedankt voor het lezen avn deze veel te lange tekst,

    Willow

    Reageer
    #2

    Ga met dit probleem naar de huisarts en vraag een verwijzing voor een psycholoog

    Reageer
    #3

    Ik denk dat inderdaad gesprekken met een psycholoog je zouden kunnen helpen en daarnaast kan het vinden van de juiste medicatie ervoor zorgen dat de klachten minder worden. Ik snap dat je wellicht medicatie liever niet wilt, maar mij helpt het in ieder geval. Overweeg het maar eens.

    Reageer
Reageer op: Tiks / OCD


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief