depressie

 • #1

  iemand tips ik kom uit een relatiebreuk die ik niet kan plaats geven en ben daardoor in een depressie beland hoe verwerk ik dit ?iemand tips
  alvast bedankt

  Reageer
  #2

  Hoi Mik,

  Een relatiebreuk geeft ook soms gevoelens van rouw. Zeker als het een ongewenst afscheid was. Rouw lijkt ook op depressie en kan een depressie worden.

  Bij beiden is je stemming laag en je energieniveau vaak ook. Alsof je je wonden moet likken en dat ook tijd vraagt.

  Wat belangrijk is, is dat je de aanmaak van goede stofjes mogelijk maakt door te gaan bewegen (wandelen, sporten, klussen, iets creatiefs (ermee) doen, enz.) Die stofjes zorgen ervoor dat je hersenen weer beter in balans komen en je stemming verbetert.

  Ook is het vaak goed als je erover praat. Dat kan je ook combineren met iets actiefs. Bv samen een dagje weg of sporten en ondertussen vertellen wat je dwars zit aan de breuk. Zorg dat je het niet alleen doet.

  Wat bij depressie/rouw ook vaak gebeurt en een vicieuze cirkel veroorzaakt, is dat je je minder goed gaat verzorgen. Eten, normale tijd slapen, tanden poetsen, warme douche.. het lijkt zo simpel, maar het kost met een lage stemming vaak meer moeite. Terwijl het voor herstel nodig is dat je juist goed voor jezelf zorgt en jezelf ook wat troost.

  Veel sterkte met je verdriet

  Reageer

  Iedereen voelt zich wel eens somber en down, geen zin om dingen te ondernemen en moe en lusteloos. Soms huilbuien zonder echte aanleiding. Normaliter gaat dit ook weer na enkele dagen over. Maar soms houden de klachten langer aan.

  Depressieklachten? Test ze zelf!TEST JEZELF
  Partner content
Reageer op: depressie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief