depressie

 • #1

  Goede avond,

  Ik heb al een tijd last van depressies, eene moment gaat het beter als het andere moment. nu heb ik anderhalve maand geleden coke gebruikt op de kermis, was voor het eerst sinds 8 maanden, Voorheen gebruikte ik het regelmatiger. sinds ik dat gedaan ben ik in een zware depressie beland. Nu heel veel spijt van, maar daar schiet ik weinig meer mee op. Ik heb nergens geen energie meer voor voel me eige rot en slaap het grootste gedeelte van de dag, ook heb ik sinds 2 weken dat ik de meest nare gedachtes in mijn hoofd heb, zijn complete zinloze gedachten.

  zijn er meer mensen die die gedachten herkennen, die een depressie hebben, of meegemaakt hebben.

  Reageer
  #2

  Dan kan het dat als je al gevoelig bent voor depressies (je hebt er al een tijd last van noem je) bij jou persoonlijk het gebruik van dergelijke middelen of coke de depressie kan triggeren. Heb je in de gaten gehad dat wanneer je gebruikte, er enige depressieve gevoelens bij kwamen kijken zodra je dat deed of vlak erna?

  Het kan ook dat je van nature niet gevoelig bent voor depressies maar het gebruik dit in het leven roept, en je dan bij minste of geringste in depressie kan vervallen, of gelijk door het gebruik al.
  Je komt misschien in een vicieuze circel, ookal is het gebruik even geleden, het zette wel het begin van je depressie in werking en ookal is het spul allang uit je systeem moet je je dagelijkse, normale bezigheden weer oppakken wil je eruit komen. Dit kan natuurlijk bij jou anders zijn of dat je depressie op andere manier tot stand komt, dus raad ik je aan sowieso hulp te zoeken bij je huisarts, of als je psychiater hebt.

  Mocht je zoeken naar simpele raad (al is dat hulp zoeken echt belangrijk) zou ik dit noemen:
  - Stel jezelf de regel niet meer te gebruiken mocht je denken dat dit je depressie in gang zet of je gevoelig ervoor maakt.
  - Herstel je dag en nachtritme door op vaste tijden te slapen/opstaan (je zegt dat je groot deel van de dag slaapt) een onnatuurlijk slaapritme staat bekend als 1 van de instandhouders van depressies
  - Val terug op je gebruikelijke bezigheden en leeftstijl, lukt dat niet ga bij jezelf na wat per hetgeen (factor) wat je tegenhoudt de onderliggende oorzaak is per blokkade en pak die inhoudelijk aan.

  Ik ben zelf ook depressief geweest en al weet ik dat het moeilijk is je balans weer te vinden en praktisch advies vaak makkelijker gezegd dan gedaan - en een echt depressief persoon vaak geen vat heeft op de oorzaak en het aanpakken daarvan, (waarom hulp zo belangrijk is dus) maar hoop dat dit je help!

  Reageer
  #3

  Aanvulling: het kan wel degelijk dat je door cocaine depressief wordt. Het kan zelfs dat als je gebruikt hebt en tijd niet meer dat als gevolg hiervan je nog enige tijd met neurologische problemen kampt waardoor je depressie begon en in stand gehouden kan worden.

  De bron waaruit ik het zo verwoord: ( Jellinek; https://www.jellinek.nl/vraag-antwoord/kun-je-door-cocaefne-gebruik-depressief-en-paranoefde-worden/ )

  DEPRESSIE

  Door gebruik van cocaïne kan de serotonine voorraad uitgeput raken. Hierdoor kunnen gebruikers zich niet meer opgewekt voelen. De depressie is afhankelijk van de mate van gebruik en kan variëren van je down voelen (dysfore stemming) tot een zware depressie. Na langdurig cocaïne gebruik kan het maanden duren voordat de zenuwen weer hersteld zijn.

  Andere bron: ( http://www.cocaineinfo.nl/geest/depressie/ )

  Je hersenen hebben na langdurig en intensief cokegebruik een week tot een maand nodig om weer in het gareel te komen. Goed rusten, gezond eten, prettig contact met anderen en wat afleiding helpen hierbij.

  Ook:
  De depressies die optreden na stoppen kunnen heftig zijn en enkele weken (of soms nog langer) duren.

  Je zegt dat er 8 maanden tussen structureel gebruik en je laatste zat, het is dus geen direct ontwenningsverschijnsel maar mocht je, abrupt of niet, toen gestopt zijn en je lichaam een intolerantie of andere verwerking van de stoffen hebben ontwikkeld in de tijd dat je niet gebruikte kan dit mogelijk tot een onverwachte reactie leiden
  bij eenmalig opnieuw gebruiken na een tijd niet. Heb je gemerkt dat je na gebruik / na het stoppen tot 8 maanden lang, iets somberder of minder opgewekt was dan voordat je ooit begon te gebruiken?

  Nu de hamvraag mocht je depressie cokegebruik geinduceert zijn: hoe kom je ervan af? Je voelt je erg rot zoals je al zei. Terwijl je het niet zeker weet dat dit het is, is de periode uitwachten die normaalgesproken (zoals bron vertelt) leidt tot herstel iets wat mogelijk onnodig leed veroorzaken kan aangezien er gerust middelen of medicijnen kunnen zijn die het specifieke probleem zoals de bron vertelt (neurologisch/neurotransmitters) aanpakken, je kunt dus toegang krijgen tot genezing door je even in te zetten hulp te zoeken. Je huisarts kan er naar kijken of je doorverwijzen naar psychiatrie die de opties kunnen bekijken. Geloof me, als het genoemde de oorzaak is ben je veel beter af mét hulp dan passief afwachten en in de depressie blijven. Ik wens je veel geluk en success en hoop dat het verbetert!

  Reageer
Reageer op: depressie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief