wie weet of brainclinic voor depressie

 • #1

  hallo ik heb al jaren last van depressies allerlei soorten medicijnen gebruikt maar niks helpt echt, heb vaak hartkloppingen,ontzettend moe,afwezig, het idee dat ik gek wordt, paniekaanvallen,hoofdpijn, druk op de ogen,beverig,pijn op de borst,wie kan mij meer vertellen over brainclinic of wie heeft er ervaring mee?

  Reageer
  #2

  Met medicijngebruik moet je uitkijken, dat de bijwerkingen niet erger worden dan de kwaal. In jouw verhaal lees ik dat je al vele verschillende soorten medicijnen hebt gebruikt. Deze zullen er echt voor zorgen dat jij je moe en ellendig gaat voelen.
  Je zou er goed aan doen om tijdelijk helemaal niets te gebruiken, maar wel onder leiding van een arts of maatschappelijk werker, die je hierbij helpt en ten alle tijde kan bellen voor advies.
  Hierdoor komt de echte persoonlijkheid weer naar voren en wie weet kun je op deze manier je problemen beter beheersbaar maken. Zorg in ieder geval, dat je energie weer terugkomt, want deze heeft een ieder heel hard nodig!

  Reageer

  Iedereen voelt zich wel eens somber en down, geen zin om dingen te ondernemen en moe en lusteloos. Soms huilbuien zonder echte aanleiding. Normaliter gaat dit ook weer na enkele dagen over. Maar soms houden de klachten langer aan.

  Depressieklachten? Test ze zelf!TEST JEZELF
  Partner content
  #3

  Goed en helder advies Marloes! Ik ben het volledig met je eens. met dien verstande dat wanneer de depressie ernstige vormen aannneemt met bijvoorbeel suicidale neigingen een consult bij de psychiater gëïndiceerd is.

  Reageer
  #4

  bedankt voor jullie reacties. ik loop al wel zo,n 30 jaar bij een psychiater, al veel terapie of gesprekken gehad. en niks heeft nog goed geholpen ,toen ik las over die brainclinic dacht ik hoera er is eindelijk een oplossing voor depressieve mensen,de behandeling noemen ze rtms.

  Reageer
  #5

  Beste Casie,

  Ik kwam je bericht tegen op het forum. Ik ben psycholoog bij Brainclinics en als ik het zo lees heb je al een heel traject achter de rug. Ik kan me voorstellen dat het een hopeloos gevoel kan veroorzaken als zoveel niet helpt. Hieronder wil ik je graag wat meer informatie over rTMS geven. Mochten er nog vragen of onduidelijkheden over zijn dan hoor ik het graag.

  rTMS is nog een vrij nieuwe behandelmethode. Het is een methode die verder ingebed wordt met andere psychologische technieken zoals cognitieve gedragstherapie en gesprekstherapie. De therapie wordt dan ook uitgevoerd door een psycholoog, onder supervisie van een GZ-/Klinisch psycholoog en biologisch psycholoog. Wereldwijd is al veel onderzoek gedaan naar de effectiviteit van rTMS therapie bij depressie en die resultaten zijn erg veelbelovend.
  Momenteel is het onze ervaring dat de therapie bij 75 tot 80% van de mensen aanslaat. Er is een afname van 70-80% van de klachten.

  Voordat we met de behandeling beginnen nemen we een QEEG en neuropsychologisch onderzoek af, om daarmee ook een betere inschatting te kunnen maken welk rTMS protocol aan zal slaan, en of je in aanmerking komt voor behandeling. Dit is een uitgebreid, 3-uur durend, onderzoek waarbij onder andere je hersenactiviteit volledig in kaart wordt gebracht. De kosten voor het QEEG onderzoek en de intake zijn eenmalig 450 euro.

  Het beste effect van de rTMS- behandeling zal zijn wanneer er gemiddeld 3 sessies per week worden gevolgd. Doorgaans zou er binnen 10 sessies een merkbaar effect moeten zijn. Als dat zo is, kan je in totaal rekenen op ongeveer 20 sessies (dit kan per persoon verschillen). Het effect kan zo’n 6-12 maanden aanhouden. Door het cyclische verloop van depressie is deze termijn meestal voldoende om langere tijd zonder extra sessies te kunnen. Komen de klachten toch terug, dan is het mogelijk om door middel van een paar opfrissessies het anti-depressieve effect te behouden. De kosten per behandeling zijn 110 euro per sessie van ongeveer 50 minuten waarvan ook een deel gesprekstherapie zal zijn.

  Er zijn wereldwijd al duizenden patiënten succesvol met rTMS behandeld en zijn er duidelijke veiligheidsvoorschriften waardoor rTMS als een veilige therapie gezien kan worden. De bijwerkingen zijn beperkt tot een tintelend gevoel op de plek van stimulatie (tijdens de stimulatie) en eventueel wat hoofdpijn welke zeer makkelijk te verhelpen is met een paracetamol o.i.d..

  In principe kan de behandeling onder psychologische hulpverlening van de verzekering vergoed worden. De hoogte of de omvang van de vergoeding is afhankelijk van uw eigen polis. Dit kan je het beste bij je eigen zorgverzekeraar navragen. Naast de rTMS-behandeling vindt er ook gesprekstherapie plaats, wij raden aan de behandeling te communiceren naar uw zorgverzekeraar als 'psychologische consulten '.

  Verder kan je onder cliënt->rTMS bij depressie-> rTMS in de praktijk een filmpje bekijken van hoe een sessie in zijn werk gaat. Daar vindt je o.a. ook nog ervaringsverhalen van eerder behandelde cliënten.

  Ik hoop dat je iets kan met deze informatie, ik hoor het graag van je.

  Vriendelijke groet en veel sterkte gewenst,

  Aukje Bootsma

  Reageer
  #6

  bedankt voor je reactie ik ben verzekert bij salland verzekeringen deventer zijn jullie daar ook bij aan gesloten? ik hoop het wel want als ik het zo lees is het HET WONDER VOOR MIJ [ EN VELE ANDEREN DENK IK] wat zal ik een ander mens worden dan wat ik jaren niet meer hebt gekent.

  gr casie

  Reageer
  #7

  brainclinic is een commerciele organisatie. zij
  weten beslist niet meer dan academische ziekenhuizen. ga naar je apotheek en vraag de lijst van medicaties, die je hebt geslikt. met deze lijst ga je naar een academisch ziekenhuis
  of behandel centum bij je in de buurt.
  start met een medicatie, die je nog niet hebt geslikt, in overleg met je behandelaar. er is een regel en die luidt: elke groep 3 medicaties en als deze niet werken, door naar ect.

  deze regel gaat niet op, omdat een medicatie fractioneel van elkaar verschillen.ik had 25 jaar
  last van recidiverende suicidale depressies, waar-
  van 10 jaar suicidaal. na 25 jaar werkte de laatste medicatie, ik ben nu 5 jaar depressie vrij.

  Reageer
  #8

  bedankt voor je reactie. ik slik sinds ongeveer 1 jaar sertraline, en al jaaaarrrren oxazepam, en propanonol, ik heb al zo veel medicijnen gehad.dus ik heb zoiets van is er dan niets dat mij help!!!!!! mag ik vragen welke medicijnen jou heeft geholpen? misschien ken ik die nog niet.

  groetjes casie

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik heb zelf erg veel gehad aan een onderzoek, waarbij op basis van je brein wordt bepaald welke medicatie het beste aansluit.

  Meer info over dit type onderzoek kun je vinden op brainmed.nl

  gr. Anne

  Reageer
  #10

  Beste, welke klasse medicatie heeft uiteindelijk geholpen?

  Reageer
Reageer op: wie weet of brainclinic voor depressie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief