Seizoensgebonden depressie of…?

 • #1

  Dag allemaal,

  Ik zal hier mijn verhaal delen. Hopelijk zijn er mensen die (deels) herkennen wat ik mee maak.

  Ik zal beginnen met wat achtergrond informatie.. Ik heb al jaren last van hypochondrie en dat keert jaarlijks rond deze periode terug. Dit jaar lijk ik de hypochondrie over te slaan, maar:

  Sinds ongeveer een maand is mijn relatie voorbij. De relatie duurde 6.5 jaar, het was mijn eigen keuze om deze te beƫindigen. Dat voelt als een juiste en goede beslissing, dus ik weet niet of dat er wat mee te maken heeft.

  De laatste tijd ben ik in ieder geval nogal somber, prikkelbaar, onzeker en zelfs wat labiel. Ik vul van alles in voor andere mensen, denk bijvoorbeeld dat ze mij opeens niet meer leuk vinden. Dit zonder dat daarvoor eigenlijk aanleiding is. In mijn hoofd gaat dit een heel eigen leven lijden en ik kan soms nergens anders aan denken.

  Daarnaast heb ik wat moeite me te motiveren voor het huishouden, inclusief boodschappen doen etc.. Ik werk nog wel gewoon. Ik werkte altijd met veel plezier, maar nu merk ik dat ik soms toch ook met tegenzin ga. Ook is mijn eetlust sterk afgenomen. Ik eet een aantal boterhammen per dag, maar daar moet ik me echt toe zetten.

  Misschien is dit gewoon een 'dipje', maar ik maak mezelf zo nu en dan helemaal gek.

  Iemand tips/ervaringen? Alles is welkom!

  Groetjes

   

  Reactie
  #2

  Kleine aanvulling: ik woon sinds bijna een jaar zelfstanig, ben 26 jaar oud en ben eigenlijk nog nooit zo veel alleen geweest. Zeker nu de relatie voorbij is, merk ik dat ik me soms wat eenzaam voel. Eenzaam ben ik echter alles behalve..

  Reactie

  Iedereen voelt zich wel eens somber en down, geen zin om dingen te ondernemen en moe en lusteloos. Soms huilbuien zonder echte aanleiding. Normaliter gaat dit ook weer na enkele dagen over. Maar soms houden de klachten langer aan.

  Somberheid en depressieve klachten? Wat te doen?

  Somberheid en depressieve klachten? Wat te doen?

  Sombere gevoelens maken je lusteloos en vermoeid Het hebben van depressieve klachten kan je leven behoorlijk belemmeren. Je hebt last... Lees verder
  Depressieklachten? Test ze zelf!TEST JEZELF
  Partner content
Reageer op: Seizoensgebonden depressie of…?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief