winterdepressie

"/> winterdepressie - Medische Forum - Dokter.nl

winterdepressie

 • #1

  Ik denk dat ik last heb van een winterdepressie. Ik las dat meer sporten, vitamine D inname verhogen, elke dag een uurtje naar buiten en wat tijd voor jezelf nemen kan helpen. Weet iemand of dit zal werken? Ook heb ik gelezen over lichttherapie maar dan moet je zo'n speciale lamp aanschaffen waar ik momenteel geen geld voor heb. Heeft iemand ervaring met een winterdepressie of heeft iemand misschien goede tips? Ik hoop dat iemand me hierbij kan helpen. Alvast bedankt.

  Reageer
  #2

  Overleg eens met je huisarts over die speciale lamp, misschien zijn ze te leen. Er zijn veel mensen die last hebben van de donkere dagen. Zeker helpt het om iedere dag een uurtje naar buiten te gaan en te bewegen. Van binnen zitten word je alleen nog maar somberder. Ook wil een zonnebankkuurtje wel eens helpen, maar dat is misschien minder gezond........

  Reageer

  Iedereen voelt zich wel eens somber en down, geen zin om dingen te ondernemen en moe en lusteloos. Soms huilbuien zonder echte aanleiding. Normaliter gaat dit ook weer na enkele dagen over. Maar soms houden de klachten langer aan.

  Depressieklachten? Test ze zelf!TEST JEZELF
  Partner content
Reageer op: winterdepressie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif