Zenuwen voelbaar in benen? (burnout)

 • #1

  Hoi allen,

  Een paar maanden geleden heb ik gehoord een burnout te hebben. Inmiddels heb ik daar ook angstgerelateerde klachten bij.

  Wat ik het meest vervelende symptoom vind is de zenuwen die ik voel in mijn benen. Alsof ze heel slap voelen of er opeens heel veel bloed doorheen vloeit en ze door de druk open springen (overdreven gezegd natuurlijk)

  Als ik rustig op de bank zit en bijv. denk van 'zal ik daar vanavond heengaan?' (maar er een beetje tegenop zie omdat ik nog niet veel uit huis kom), krijg ik spontaan weer de zenuwen in de benen, alsof ik het bijna zelf kan aanroepen.

  Heeft iemand een idee hoe dit kan / wat dit precies is? Het zit met name in de bovenbenen,maar soms ook de hele benen. Het zijn niet echt tintelingen. Het gekke is dat naast soms hartkloppingen te hebben of te zweten als ik iets daadwerkelijk ga doen, geen last heb van zenuwen in de buik en ook niet snel of anders adem. Enige wat ik zelf zou kunnen bedenken is (dat naast het psychisch aangestuurd wordt) het misschien extra onaamgenaam kan aanvoelen door spierknopen en/of slechte doorbloeding die ik in mijn benen heb. Ik sport overigens wel regelmatig eet gezond.

  Iemand hier wellicht mee bekend?

  Reageer
  #2

  Dat zal toch een gevolg van angst en hyperventilatie zijn.

  Reageer

  Burn-out klachten kunnen een grote negatieve impact hebben op het dagelijks leven. Ben je voor jezelf of voor iemand anders op zoek naar een oplossing en heb je niet genoeg aan de antwoorden die je kunt vinden in ons forum? Ook dan helpen wij je graag verder.

  Burn-out. Wat te doen als je vastloopt door een burn-out?

  Burn-out. Wat te doen als je vastloopt door een burn-out?

  Een burn-out kan je behoorlijk in de weg zitten Burn-out klachten kunnen het dagelijks leven behoorlijk belemmeren. Door de stress... Lees verder
  Partner content
  #3

  Het zal inderdaad iets psychisch zijn, want ik heb het niet echt als ik ontspannen ben. Maar ik vraag me vooral af wat er gebeurt op dat moment. Wordt er meer bloed rondgepompt of vernauwen de aders of verkrampen de spieren?

  Reageer
  #4

  het zullen de spieren zijn

  Reageer
  #5

  Bij een burn out kunnen ook tekorten aan diverse voedingsstoffen en ontregelingen van je neurotransmitters spelen. Bij stress verbruik je namelijk meer. Denk aan stoffen als magnesium, vitamine B en D.

  Reageer
Reageer op: Zenuwen voelbaar in benen? (burnout)
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief