gevoel dat mensen je uitlachen

 • #1

  Hallo,
  Ik heb ook al een tijd het gevoel dat mensen mij uitlachen. Het gevoel verstrekt als ik een jointje heb gerookt dus daar ga ik al helemaal mee stoppen. Heeft u enig idee hoe ik eraf kom en wat de oorzaak hier van is?

  Reageer
  #2

  Hi, Ik heb het zelfde meegemaakt. Eigenlijk weet je dat mensen dat niet doen, maar toch heb je het gevoel. Ik had het toen ik 16/17 was en best veel blowde. Ik ben toen ook direct gestopt en na een paar maanden was dat gevoel helemaal weg. Ik denk dat het te maken heeft met het feit dat je misschien van je zelf uit al niet mega zeker bent, dit gevoel door de wiet/hash versterkt wordt waardoor je je weer nog onzekerder gaat voelen etc. Ik raad je uit ervaring aan om direct met wiet/hash te stoppen.(of als je het heel veel doet eerst elke week te minderen zodat je niet in een keer een klap krijgt en dus misschien daardoor weer gaat beginnen) Je moet voor je je beter in je vel gaat voelen wel wat tijd geven hoor en als het na 2 maanden niet beter is qua gevoel raad ik je aan om externe hulp in te schakelen.(ga dan naar je HA bijvoorbeeld)

  Veel sterkte

  Reageer
  #3

  Bedankt voor de reactie, diep van binnen denk ik ook niet dat ze me uitlachen maar toch krijg ik dit gevoel, ook als ik niet hè geblowd heb ik het, had jij dit ook? En als er iemand lacht in mijn omgeving denk ik dat het over mij gaat.

  Reageer
  #4

  Yip precies het zelfde meegemaakt. Schrik niet als het onzekere gevoel (want dat is het vooral) iets erger is vlak nadat je gestopt bent met blowen. Ik heb in die tijd veelal thuis gehouden en kwam express even niet op drukke verjaardagen etc. want had het gevoel dat als iemand zat te praten en ze bv gingen lachen het over mij ging. Bij mij was dat gevoel plotseling over met ongeveer 2 maanden na het stoppen.

  Reageer
  #5

  Het zelfde meegemaakt, maar meer het idee dat mensen over mij praten. In de bus, meisjes die achter mij zitten en lachen. Bij mij komt het waarschijnlijk omdat ik gepest ben op 1 school, en op een andere school altijd het pispaaltje was omdat ik heel onzeker ben en echt dichtklapte als er iets gebeurde, dus werd ik een makkelijke prooi. Ben er de laatste jaren achter gekomen dat ik heel onzeker ben en dat dingen (zoals discussies of kritiek) langer blijven hangen gedurende de dag. Heel vervelend, maar ik heb er echt mee moeten leren omgaan.

  Het blowen zou kunnen helpen dat langzaam dit gevoel verdwijnt. Ik heb zelf ook een periode stevig geblowd toen ik in het diepste dal zat met mijn borderline. Blowen hielp mij om wat meer de dag door te komen zonder pieken of dalen in mijn stemmingen, maar er kwam toch een vreemde waas om mij heen waardoor dingen anders werden, minder realistisch. Ben er dan ook mee gestopt en op een andere manier hulp gezocht met mijn problematiek en sinds dien gaat het stukken beter. Het idee dat mensen me uitlachen is er nog wel, maar veel minder dan toen. Ik denk dat het altijd zal blijven maar heb er veel meer maling aan gekregen omdat ik wat zelfverzekerder ben geworden.

  Reageer
Reageer op: gevoel dat mensen je uitlachen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief