Meisje met borderline en moeilijke relatie leren kennen

 • #1

  Hey,

  Zal even klein beetje voor info geven.

  Ze heeft borderline (heb hier nu 1 en ander over gelezen en daarin zag ik wel bepaalde dingen terug)
  Heb haar 2 weken geleden leren kennen. Hoorde van die relatie en wilde haar helpen. (wilde echt alleen helpen, maar ben als een blok gevallen voor haar) Net voor ik contact zocht met haar heeft ze een ongeluk gehad, slagaderlijke bloeding en volgens de artsen een klein wonder...
  In het ziekenhuis na 2 dagen coma. Heeft ze de relatie met die ex verbroken. Heeft psychopatische trektje (heeft haar zwaar mishandeld).En stalkt nu, tot het punt dat ze nu een ¨aware¨ heeft.

  De eerste keer dat ik haar sprak op FB hebben we in 2 dagen net geen 1000 berichtjes gewisseld. Kan met haar praten over dingen die ik niet snel met iemand kan bespreken. (onderwerpen irrelevant?)

  De 3e dag ben ik bij haar geweest, voel me daar helemaal thuis gwoon,
  Tot de vroege ochtend gepraat. Ze is hele tijd haar hart aant uitstorten geweest. Waarna ze in haar ziekenhuis bed in gaan slapen. Ik heb op de bank geslapen. (Heb voorlopig geen intentie om uhm ¨het bed met haar te delen¨)

  Daarna nog een dagje geweest. En toen heb ik iets gezegd waardoor naar mijn gevoel ze afstand is gaan nemen. Heb eerlijk vertelt hoe ik me voelde. Dat ik nu wist wat ik mis en haar eigelijk heel graag had willen knuffelen. Heb ik gedaan in een sms onderweg naar huis, terwijl ze nog lag te slapen(was zo afgesproken)

  Nu zijn er 2 dagen voorbij met ongeveer 10 berichtjes van haar. En vandaag heb ik haar een paar vragen over borderline gestelt. En dit leek iets te triggeren, heb zo lekker gepraat daarstraks 🙂
  Ze zei wel vandaag nog dat ze zich beter voelde.
  Ze werd erg depri als ze alleen over bleef thuis rest van de week.

  Heeft dit met borderline te maken? Trekt ze zich terug op de momenten dat de klachten erger worden misschien? (Heb haar meerdere malen gezegt dat ik er voor haar ben, heb elke dag aangeboden of ik iets kon betekenen)
  Is het verstandig om juist een beetje te pushen, of haar juist de toenadering laten zoeken? (ze vertelde ook dat ze vaak onzeker is en zich dus ander gedraagt, heb haar vertelt dat ik de echte haar wil leren kennen en begrijpen) Wil wel proberen om alleen vrienden te zijn een poosje als dat verstandiger is? Ben zelf heeel erg (zij ook merkte ik) bezig met mn spirituele ¨ik¨ Zou dit een rol kunnen spelen/extra dimensie kunnen geven?

  Iemand tips, aandachtspunten of inspirerende woorden?
  Wil echt 100% voor haar gaan. Of verder zelfs...

  Bedankt voor het luisteren! (Dat ben ik weer even kwijt, is waarschijnlijk als 3/4 probleem opgelost!)

  R

  Reageer
  #2

  oops! voorinfo is het hele verhaal geworden xD

  Reageer
  #3

  Over borderline is veel te zeggen. Waarom ze op bepaalde dingen reageert hoe ze reageert is moeilijk te zeggen. Borderline kent vele verschijningsvormen.

  Het is heel goed mogelijk dat ze wat afstandelijker wordt als je "te dichtbij" komt. Dat kan met emoties te maken hebben of met trauma's uit het verleden.

  Ik zou je in ieder geval willen aanraden om VOORAL niet te pushen! Laat haar het initiatief nemen. Blijf wel met haar in gesprek. Houd rekening ermee, dat haar gedrag grillig kan zijn. Dat is dan geen opzet, maar de aandoening die dat doet. Mensen met borderline bevinden zich vaak in een rollercoaster van emoties, die van het ene moment op het andere totaal kunnen veranderen.
  Let goed op jezelf zodat je niet meegezogen wordt in de rollercoaster, neem op tijd wat afstand en zorg dat je je eigen dingen blijft doen. Dat is heel erg belangrijk voor jou en uiteindelijk ook voor haar.

  Ik heb zelf een partner met borderline. Ik ben dus ook in die rollercoaster terecht gekomen.

  Reageer
  #4

  Dankje voor de snelle reactie.

  Ik ga mijn best doen. Kan ik wel zoiets zeggen als, ¨mag ik vanavond even langs komen, als je wil slapen ben ik direct weer weg?¨

  Of beter ook van niet?
  Weet je ik zei een keer engeltje en daar reageerde ze beetje verlegen maar wel positief op.
  Maar ik zou mezelf niet zijn(...) Als ik dan niet iets leukers als engeltje zou verzinnen! Maar ¨Goedemorgen vlindertje¨ was helemaal ¨mis geslagen¨ door mij!

  Dat grillige kan ik wel doorheen kijken, als ze mij toelaat om haar ware ik te zien. Ik zoek denk ik te veel naar bevestiging....
  Ze heeft trouwens een dochtertje van 5 ook, daar zal het niet makkelijker om worden!

  Binnekort is ze jarig, ze heeft al paar keer gepraat over een paard die ze "vroeger¨ had.
  Dus zat te denken om naar Drunen te gaan en paard te rijden daar zodra ze weer beetje normaal te been is. Of zelfs haar beste vriendin mee te laten gaan, Ik hoorde en las dat paarden iets (heel!) speciaals voor dr zijn.

  Weet je wat me gwoon stoort, ik probeer altijd eerlijk en oprecht te zijn. En ben sowieso trouw, (heb nu niet echt wat andere mensen een leven noemen) dus daar hoeft ze (niet alleen zij trouwens, eerder deze situatie gehad met mijn onzekerheid) bang voor te zijn.

  En dan komt de eerste (schijnbaar) willekeurige k****zak.
  En dan weet je wel hoe dat zal gaan weer.
  Moet zo vaak aan Kemper en veldhuis denken. (snap je m)

  Misschien ben ik eigelijk wel te onstabiel voor dr..
  Ik zou het enorm waarderen als je zo nu en dan een vraag kan beantwoorden hier! ik ben trouwens 25 en zij is een jaartje jonger dan ik.

  Is het trouwens ook typerend voor mensen met borderline om heel vurig over het ene onderwerp te praten en gewoon soms niet lijkt te reageren op andere dingen die je zegt. En dan direct daarna wel weer op een ander onderwerp. (direct daarna is een tijdsbestek van miss paar minuten)
  Heb je misschien een tip om dichterbij te komen?
  Of gwoon wachten, hopen, en er zijn? En met in gesprek blijven, mogen/moeten dat lighte en/of diepe serieuze gesprekken zijn?

  niet pushen, niet pushen.
  Ok ga mijn best doen.

  sorry voor een misschien beetje verwarde indruk.
  Maar ik weet het niet zo goed, heb sowieso weinig ervaring.
  Plus die hele situatie dr bij.
  Zal misschien moeten gaan denken om gwoon los te laten. Voor haar en vooral voor die kleine!

  Reageer
  #5

  Ik heb net iets simpels bedacht. Had miss mijn eerste methode kunnen zijn...
  Ik kan gwoon vragen hoe dat ze zich voelt bij/over mij?

  tog?

  (eeuwige twijfel) wilde haar helpen...maar moet zelf geholpen worden.
  Valt me vies tege van mezelf...

  Reageer
  #6

  Hoezo vies tegenvallen van jezelf?
  Dit is geen simpele aangelegenheid.

  Als je gaat vragen hoe zij zich voelt over en bij jou ben je eigelijk toch een beetje aan het pushen/aandringen. Waarschijnlijk omdat hè graag duidelijkheid wil. Ik zou het niet doen als ik jou was.
  je zult vooral geduld moeten hebben en dat zal nog vaak genoeg op de proef worden gesteld.

  Ik zal later vanavond op je andere berichtje reageren

  Reageer
  #7

  daarom, ligt aan opvoeding denk ik. Echte mannen huilen niet werd altijd gezegt. Maar als je alleen ben mag dat, maar mmoet je voor je zelf houden. Ik wilde haar rots in de branding zijn!

  Maar blijkt nu andersom te gaan gebeuren. Heb net weer gepraat. En dat 3 kleine woordjes extra zoveel kunnen doen (The pen really IS stronger then the knife)

  Hoe is het?

  goed hoor lekker aan de chips weer. En met jou. (nu heb ik even een blik terug geworpen. en dacht ik.
  STOP! rustig! nu niet weer voorbij rennen xD.
  Maar weet je, dan wisselen we nog een paar woorden. Gewoon over chips, en stilte (terwijl ik bijna gewoon daar blijf ratelen. (Net als ik hier doe xD)
  Maar weet bijna zeker dat ze slaapt. En als ze dan weet praat even straks. Is alles weer helemaal ok voor mijn gevoel...
  Volgens mij ben ik meer de onstabiele factor op het moment xD (Maar dat had je vast al door?)

  Zo weer een lege rugzak voor nu^^
  Heb dat trouwesn niet gedaan. Probeer hier en daar subtiel iets te verstoppen. Zeg ook altijd dat ik blij ben dar dr ma dr in in plaats van ik. Beter ook even klein beetje ruimte voor nu^^ gwoon even (.....) alleen die lege plek is dan helemaal volgestamt met gedachtenxD

  Maar nu ik weer vrij kan ademen,
  Ga ik weer even iets aan mn zelfontwikkeling doen 🙂

  P.S. je kan ook alleen op deze reageren xD
  Bij mij ist denk vooral even alles eruit gooien!
  Soms schrijf ik ook een heel stuk, en dan ga ik weg zonder te posten. Gwoon omdat t weg is^^
  En veel domme oppervlakkige asociale reacties. Mar hier lekker rustig !

  Reageer
  #8

  Het lijkt erop dat je zelf ook in een rollercoaster zit.

  Een rots in de branding zijn is een nobel streven. Maar ik denk toch dat je de problematiek rond borderline nogal onderschat. Je moet zelf heel stevig in je schoenen staan.

  Misschien goed om even wat afstand te nemen. Laat haar het Initiatief nemen.

  Als je zelf niet stabiel bent moet je er goed over nadenken of je dit aankunt.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  ¨I had to remember there is darkness before the exodus...¨ Matthew Paul Miller (Matisyahu)

  Reageer
  #10

  :´(

  Reageer
Reageer op: Meisje met borderline en moeilijke relatie leren kennen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief