Heeft mijn vriendin borderline of is zij gewoon stik jaloers?

 • #1

  Hallo allemaal,

  Mijn vriendin en ik wonen nu al een maand of 4 samen onder 1 dak. Zij is een Filipijnse en al diverse keren op mijn uitnodiging op een toeristenvisa naar Nederland gekomen en ik heb haar diverse keren bezocht in de Filipijnen. In die tijd ging alles super goed, wel viel het mij al op dat zij wel veel aandacht van mij wou. Daar is natuurlijk niets mis mee dacht ik.

  Eenmaal (voorgoed) in Nederland aangekomen begon zij zich al snel te ergeren aan mijn beste vriend (jongen). Zij vond dat ik teveel met hem deed appen en als ik hem 1 keer in de week wou zien mocht dat niet van haar omdat ze graag tijd met mij door wou brengen. In de eerste instantie vond ik dit prima. Ze vertelde mij ook dat als ze werk heeft we elkaar minder konden zien en dus zoveel mogelijk met mij wou genieten. Een maand later toen zij eenmaal werk gevonden had dacht ik dat mijn vriendin er oké mee was dat ik mijn beste vriend eindelijk eens kon zien en ook zo nu en dan hem een berichtje wou kunnen sturen via Whatsapp. Zij vond dit niet acceptabel zelfs als ze aan het werk was en er eigenlijk helemaal geen hinder van kon ondervinden. Ze keek ook regelmatig op haar telefoon om te zien of ik online was.

  Na veel ruzie mocht ik hem wel zien maar alleen op een door haar genoemde datum. Ik besloot zelfs soms stiekem met mijn beste vriend af te spreken omdat ik  het idee had dat ik de relatie met mijn goede vriend op het spel zou zetten voor haar. Uiteindelijk kon ik niet doorgaan met liegen en heb ik het toegegeven dat ik stiekem met hem omging. Zij is diep gekwetst door deze leugen en zij voelt of ze mij niet meer kan vertrouwen. Ik heb zeer veel gedaan voor mijn vriendin en ik heb haar altijd gesteund en erg verwend. Ik gaf haar eigenlijk altijd haar zin omdat ik een goed gevoel bij haar had en haar graag gelukkig zag.

  Om een lang verhaal kort te houden we zijn nu al dagen aan het ruzie maken en mijn vriendin zegt dat ze niet kan leven met mijn beste vriend. Ze had zelfs mijn beste vriend gesmst omdat hij onze relatie kapot zou maken. Ze gaf zelfs aan nachtmerries te hebben over mijn beste vriend en ze heeft hem de naam van Satan gegeven in haar telefoon. Door haar gedrag ben ik verschrikkelijk in de war. Ze kan er niet mee leven dat ik mijn beste vriend ook wil houden en ze denkt daarom dat ik meer van hem hou dan van haar. Omdat ik volgens haar alles kan doen voor die vriend en niet voor haar.

  Ze heeft mij ook duidelijk gemaakt dat mocht ik een andere vriend krijgen ik hem ook niet iedere week zou mogen zien. Is dit gezond? Momenteel ben ik weg van haar gegaan om de dagenlange ruzie en ik begin aan mezelf te twijfelen. Ik ben erg trots en verliefd op haar omdat ze ook al in korte tijd werk heeft gevonden en het goed doet. Maar door de ruzie met mij heeft ze zich zelf eens ziek gemeld hierom. Ik zelf zou dit nooit kunnen want ik voel mijzelf enorm verantwoordelijk en wil mijn werk niet op het spel zetten.

  Heeft iemand een gelijke situatie meegemaakt en zijn dit trekjes van borderline of is mijn vriendin extreem jaloers? Ik heb haar momenteel de keuze gegeven om mij te accepteren en mijn beste vriend zonder beperkingen/regels. Maar zij lijkt geen beslissing te nemen maar dreigt hier wel mee...

  Bedankt voor het lezen van mijn verhaal. Sorry voor eventuele spelfouten of als mijn verhaal warrig is. Ik ben erg moe momenteel door dit alles. Vragen zijn welkom.

  Reageer
  #2

  Denk goed na of je dit wel wilt.......... dat zijn narcistische trekjes...... je gaat zo een zwaar leven tegemoet....

  Reageer
  #3

  Ik ben voortdurend aan het nadenken of ik dit wel wil. Zelf geeft ze aan dat ze mij wil toelaten maar zij verwacht wel dat ik haar gevoelens ga begrijp en daar rekening mee ga houden. Ze is erg bang dat ik binnenkort iedere dag mijn vriend wil zien. Ik heb haar proberen uit te leggen dat haar angst onterecht is. Ik ben ergens bang dat ze in haar oude patroon valt hier na. Bedankt voor je reactie in ieder geval. Als er mensen zijn die hetzelfde hebben meegemaakt dan hoor ik het graag.

  Reageer
  #4

  Echt helemaal niemand hier met vergelijkbare ervaring? Hulp is nog steeds welkom.

  Reageer
  #5

  Een vergelijkbare ervaring heb ik niet, maar in mijn familie zitten meerdere mensen met borderline. Wat jij omschrijft lijkt niet op wat ik van hen weet. Borderliners zijn vaak psychisch instabiel, hebben erg veel last van stemmingswisselingen en dat merk je wel als ze het heeft.

  Ik kan natuurlijk niet voor je spreken, maar uit je verhaal maak ik op dat zij de controle over jou probeert te krijgen. Hiermee probeert ze jou in haar macht te krijgen zodat ze zichzelf niet onzeker hoeft te voelen. Is het een ziekte en heeft het een naam? Geen idee.

  M'n huidige vriendin had hier in de eerste jaren ook gematigd last van, door haar onzekerheid wilde ze zo graag controle over anderen hebben dat ik me benauwd voelde. In mijn geval mocht ik niet met andere vrouwen praten, naar kijken of wat dan ook. Vrienden waren geen probleem. Na best veel ruzies heb ik het uiteindelijk uitgemaakt, dat was voor haar een reden om hulp te zoeken. Ze is destijds gediagnosticeerd met PTSD (post traumatische stress stoornis), omdat ze ervaringen uit t verleden herbeleefde. Of jouw vriendin dit heeft daar kan ik niks over zeggen.

  Wat ik wel denk is dat haar huidige gedrag niet zomaar zal stoppen, het zal alleen maar erger worden hoe meer jij toegeeft aan haar onrealistische wensen. Iemand die behoefte heeft aan controle wil alleen maar meer controle.

  Mijn advies: ga naar de huisarts en bespreek het met hem, vraag eventueel een doorverwijzing aan voor jezelf naar een psycholoog om het daarmee te bespreken, die kan je denk ik het beste advies geven.

  Reageer
  #6

  Geef duidelijk je grenzen aan en geef niet toe aan de buitensporige en bezitterige wensen van je vriendin.

  Nu is het je beste vriend, als je daaraan toe geeft zijn het straks je ouders en voor je het weet mag je niemand meer zien behalve haar.

   

  Reageer
Reageer op: Heeft mijn vriendin borderline of is zij gewoon stik jaloers?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief